10. lipanj 2020.

Organize Your Talk 2020 – online edition

učenje strani jezik   

Katedra za poslovne strane jezike Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu  u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i Europskim dokumentacijskim centrom Knjižnično dokumentacijskog centra EFZG-a organizira 8. natjecanje u studentskim prezentacijama na stranim jezicima Organize Your Talk 2020 - online edition. Osmo izdanje natjecanja te ujedno i prvo koje se održava online jedno je od događanja u sklopu obilježavanja 100. obljetnice Ekonomskog fakulteta – Zagreb. Održat će se na mrežnoj stranici natjecanja od 15. do 22. lipnja 2020.

Natjecanje u prezentiranju na stranim jezicima namijenjeno je studentima 1. godine Ekonomskog fakulteta, a cilj natjecanja je vježbanje komunikacijskih vještina prezentiranja na engleskom ili drugom stranom jeziku, ključnih u današnjem poslovnom svijetu.  U skladu s očekivanim ishodima učenja za kolegij Poslovni engleski 2 (razvoj profesionalnih prezentacijskih vještina i usvajanje stručne terminologije), prezentacije obrađuju teme iz gospodarskog i društvenog života, pri čemu ciljevi, postignuća i politike EU imaju istaknuto mjesto.

Na OYT svake godine nastupaju studenti koji su se za sudjelovanje izborili u oštroj konkurenciji unutar svojih predavačkih grupa. Svi studenti prve godine svoje profesionalne govorničke vještine „bruse“ pod vodstvom svojih nastavnika, pripremaju i održavaju prezentacije pred svojim kolegama, a samo najbolji dolaze na natjecanje. Ove godine u najuži izbor ušlo je 12 timskih i 8 samostalnih prezentacija. U sklopu natjecanja studenti će morati pokazati u kojoj mjeri kompetentno rabe stručnu terminologiju i prikladne fraze, a važne će biti i snaga i uvjerljivost izražavanja. Također morat će demonstrirati i koliko su temeljito istražili odabranu temu, koristeći razne izvore i oslanjajući se na online podršku djelatnika EDC-KDC. Niti spretnost pri korištenju novih komunikacijskih tehnologija neće proći nezapaženo jer su sve prezentacije nastale tijekom dvanaest intenzivnih tjedana nastave na daljinu.

 „Ponosne smo što smo u ovim izazovnim okolnostima uspjele pronaći model za nastavak tradicije koja težište stavlja na osobni razvoj, istraživanje,  komunikacijske vještine, timski rad i odgovornost prema svojoj sredini, prostoru obuhvaćenom vanjskim granicama EU, ali i šire. Drago nam je da su i naši studenti i naši partneri prepoznali kvalitetu ovog projekta i što se iskorak u novi medij dogodio u godini u kojoj obilježavamo 100. obljetnicu Ekonomskog fakulteta - Zagreb“, istaknula je Višnja Kabalin Borenić, jedna od organizatorica projekta.

OYT 2020 ima tri segmenta:

  1. natjecanje timskih prezentacija na engleskom jeziku (12 timova)
  2. natjecanje solo prezentacija na engleskom jeziku (8 solo prezentacija)
  3. prezentacije na drugim jezicima (španjolski, francuski, talijanski, njemački i kineski)

O pobjednicima odlučuju stručni žiri, sastavljen od predstavnika Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, tvrtki sponzora, profesora, predstavnika studenata i bivših studenata Ekonomskog fakulteta, te publika većinom glasova. Glasanje se provodi putem Google Forms obrazaca koji će biti dostupni na stranici https://oyt.net.efzg.hr/  od 15.  do 22. lipnja 2020.

Po završetku glasanja, na istoj će se stranici upriličiti i kraće događanje tijekom kojeg će uživo biti predstavljen žiri, proglašeni pobjednici i dodijeljene nagrade.

Tri najbolja tima bit će nagrađena posjetom Europskoj komisiji u Bruxellesu, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u RH, a druge vrijedne nagrade osigurali su EFZG i ostali partneri: EY, PwC, T-com, Adecco, Coca-Cola, Kaufland  i Good Game Global.