Studentski Lider klub
StoryEditor

RIT Croatia: I američka tvrtka zainteresirana za studente iz Dubrovnika

21. Ožujak 2019.

Događanje Dan karijera sastavni je dio obrazovanja na RIT Croatia koji svoje studente od prvog dana priprema za poslovne prilike i izazove s kojima se susreću na tržištu rada tijekom studija i nakon diplome. Između ostalog, fokus je na razvoju praktičnih znanja te osmišljenom programu stručne prakse od 800-1200 sati vezanom uz područje studija, koji svaki student mora završiti prije diplome.

Uz renomirane tvrtke iz Hrvatske i regije, ovom je događanju prisustvovala i američka tvrtka Admirals Cove Florida. Daniela Ayala, direktorica ljudskih resursa te tvrtke, izjavila je sljedeće: „Sa studentima RIT Croatia imamo vrlo pozitivna iskustva te smo odlučili doći na Dan karijera u Dubrovnik kako bi otvorili još pozicija. Impresionirana sam događanjem i interakcijom sa studentima. Prisustvovala sam na mnogo panela raznih sveučilišta, no ovakav stupanj proaktivnosti kod studenata je zaista rijedak.“

Ovogodišnji Dan karijera u Dubrovniku je okupio 300 sudionika s ciljem uspostave izravne komunikacije između studenata i poslodavaca. Obzirom na očekivanja tržišta rada, poželjno je čim ranije započeti se poslovno umrežavati. Studenti RIT Croatia ovu su priliku odlučili maksimalno iskoristiti kako bi pronašli odgovarajuću stručnu praksu ili zaposlenje te je u svega par sati održano gotovo 100 intervjua!

23. travanj 2024 23:45