Studentski Lider klub
StoryEditor

Studenti poduzetnici: Vlastitu tvrtku za organizaciju događaja pokrenula na petoj godini studija

19. Rujan 2020.
Lea Kosović
Lea Kosović, alumna studija komunikacija Edward Bernays University Collegea, vlasnica je agencije LOL. Njezina tvrtka posluje godinu i pol dana i bavi se organizacijom događaja – od planiranja i organizacije do realizacije. Od početnih muka s pronalaženjem projekata Lea danas već lakše dobiva poslove

Tijekom studiranja mnogi i ne pomišljaju na rad uza studiranje, već čekaju diplomu nakon koje se nadaju da će ih budući poslodavci dočekati raširenih ruku čekajući samo njih. No istina je potpuno drugačija pa mnogi s diplomama u ruci provedu mjesece ili čak godine u potrazi za poslom, jer bez iskustva je danas teško doći do željenoga radnog mjesta. A još je manje onih studenata koji još tijekom studiranja odluče pokrenuti vlastiti posao i postati poduzetnici zato što za takav pothvat treba imati hrabrosti i volje te želje za stjecanjem novih iskustava. Na našu sreću, postoje i takvi studenti, a jedna od njih je i Lea Kosović, alumna Edward Bernays University Collegea i vlasnica agencije LOL za organizaciju događaja koja je vlastitu tvrtku pokrenula na petoj godini fakulteta.

Mentoričina pomoć

– S obzirom na to da sam u Bernaysovu sustavu prakse imala priliku okušati se u poslovima javnih medija, marketingu, PR-u novinarstvu i agencijskom radu, nekako sam se najviše pronašla u agencijskom event-menadžmentu. Imala sam odličnu mentoricu koja me uvela u svijet organizacije događaja, što mi je uvelike pomoglo u odluci da krenem u poduzetničke vodea – kaže nam Lea.

Njezina tvrtka bavi se isključivo organizacijom događaja – od planiranja i organizacije do realizacije.

– Na ideju o pokretanju tvrtke došla sam spoznavši što točno želim raditi i čime se u životu želim baviti. Nisam htjela biti jedna od onih koji će se nakon fakulteta zaposliti i biti nezadovoljni svojim radnim mjestom pa sam si osigurala da nakon studija uživam u svom poslu. I većina bliskih ljudi kojima sam okružena su poduzetnici, od njih sam mogla mnogo naučiti – ističe Lea.

Primjer drugim studentima

Poduzetništvo je samo po sebi izazov, pogotovo ako se nema previše iskustva, ali Lea kaže da je u godinu i pol koliko tvrtka radi to iskustvo naraslo, kao i izazovi koji s tim dolaze.

– Najveći izazov bilo je pronaći još projekata. Od dva projekta ne može se živjeti, ali od tri-četiri već može. Potrebno je samo vrijeme i malo strpljenja. Ako ste dobri u onome što radite, onda se ne trebate bojati jer će vas netko kad-tad prepoznati i preporučiti – zaključuje Lea i dodaje kako se nada da će njezina tvrtka postati odskočna daska za nove studente koji dolaze i željni su rada u industriji evenata.

18. travanj 2024 05:50