Studentski Lider klub
StoryEditor

‘Kako si?‘ - Koji je vaš odgovor?

07. Travanj 2020.
kako si inicijativa

Posljednjih tjedana pojavile su se mnoge studentske inicijative koje na razne načine pomažu zajednici u vrijeme koronakrize.

Inicijativa studenata psihologije Filozofskoga fakulteta u Zagrebu odlučila je pomoći svima kojima ovi trenuci uzrokovani pandemijom COVID-19 teško padaju.

Studenti psihologije s FFZG-a i polaznici kolegija Psihički poremećaji – etiologija i dijagnostika, pod vodstvom prof. dr. sc. Nataše Jokić-Begić pokrenuli su online platformu naziva 'Kako si?' na kojoj korisnim i provjerenim psihoedukativnim sadržajima i savjetima pomažu onima kojima je pomoć potrebna.

Ističu kako platforma pruža psihoedukaciju kojom možete pomoći sebi i drugima, optimizam, informacije i ideje za duge dane u izolaciji, a njezina je posebnost upravo to što ju vode kvalificirani ljudi – budući psiholozi pod vodstvom  profesorice Jokić-Begić. Osim toga, cilj im je osvijestiti širu zajednicu o važnosti psihičkog zdravlja i održavanja psihičke higijene.

- Inicijativa je nastala jer smo morali nekako održati nastavu na kolegiju, a kolegij se upravo i bavi nastankom psihičkih poremećaja. Ovo je s jedne strane odlična prilika da studenti vide kako psihički poremećaji nastaju i što je važnije, kako ih mogu prevenirati – rekla je profesorica Jokić-Begić i dodala kako studenti u inicijativi vode glavnu riječ dok ona služi prvenstveno kao supervizor.

Osim što im se možete obratiti za pomoć, na njihovim stranicama moguće je pronaći mnoštvo zanimljivog i korisnog sadržaja s kojim će vrijeme izolacije i prisilne karantene brže proći.

Na njihovo pitanje 'Kako si?' ne morate se ustručavati odgovoriti, a možete ih naći na njihovoj FB stranici, blogu, podcastu ili na mailu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

21. travanj 2024 06:02