Studentski Lider klub
StoryEditor

Studenti se vraćaju u dvorane - ZŠEM obilježio početak nove akademske godine

10. Rujan 2021.

Kao i većina sveučilišta u svijetu i Zagrebačka škola ekonomije i managementa počinje s predavanjima u rujnu. Nova generacija studenata - brucoša - upisana je u prvu akademsku godinu i danas je prvi put posjetila kampus ZŠEM-a. Upoznali su se sa svojim kolegama brucošima, studentima viših godina, te predstavnicima Career centra i Međunarodnog ureda koji će se uz profesore pobrinuti da njihovo studiranje bude kvalitetna priprema za razvoj poslovne karijere. 

- Obrazovanje je u većem dijelu svijeta još uvijek privilegija. Stoga vas pozivam da svom obrazovanju pristupite odgovorno - kazala je Kolinda Grabar Kitarović, savjetnica dekana za međunarodne odnose, u pozdravu studentima na početku nove akademske godine preddiplomskih studija Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

Career centar posreduje između studenata i poslovne zajednice te nizom projekata pruža mogućnost stjecanja praktičnih znanja tijekom studija. Kako bi se pripremili za međunarodno poslovanje, studentima se tijekom studija nudi mogućnosti međunarodne studentske razmjene ali i međunarodno okruženje na kampusu ZŠEM-a u Zagrebu. Međunarodno obrazovanje ostvaruje se prvenstveno kroz suradnju sa 150 partnerskih sveučilišta.

- Po prvi puta od početka pandemije nastava će se održati u potpunosti uživo u dvoranama i tome se jako veselimo - ističe dekan ZŠEM-a dr. sc. Mato Njavro. 

Da se stvari vraćaju u normalnu potvrđuje i broj međunarodnih studenata koji je prošli tjedan stigao na ZŠEM gdje će provesti dio svog studija. Jesenski semestar na ZŠEM-u provesti će studenti iz 27 država diljem svijeta, od Europe do Južne Amerike i Japana. Uz AACSB akreditaciju koja osigurava kvalitetu studija ZŠEM-a studente je privukla i Hrvatska kao sigurna turistička zemlja smještena u srcu Europe.

- Nadam se da ćete uživati studirajući. Pratite što se događa i izvan učionica, što se događa u svijetu. Pratite kako razumjeti i analizirati ekonomske trendove. Zagrebačka škola ekonomije i managementa nudi vam obrazovanje 21. stoljeća. Vaša kreativnost ovdje se posebno cijeni i nemojte osjećati nikakvu zadršku. Imajte svoje mišljenje, svoj stav i razvijajte kreativnost, a mi na ZŠEM-u u tome ćemo vas podržavati. Ovdje ćemo svakoga od vas posebno pratiti, slušati i poticati vaš  osobni razvoj kako biste po završetku studija razvili uspješnu karijeru. Pred vama je budućnost prilika - kazala je Kolinda Grabar Kitarović te studentima zaželjela uspješan ulazak u akademsku zajednicu.

Studiranje je i puno više od pohađanja predavanja i polaganja ispita. Tijekom četiri godine studija puno se toga nauči, upozna se puno ljudi, kako prijatelja tako i predstavnike poslovne zajednice s kojima se razvijaju studentski poslovi, a kasnije i ozbiljne poslovne prilike. Iskoristili smo povratak studenata na kampus da bismo ih zamolili da s nama podijele svoja iskustva.

- ZŠEM mi je omogućio nezaboravno iskustvo razmjene na Nova Business Schoolu u Lisabonu. Lisabon je savršeno mjesto za studentsku razmjenu. Predivan grad, odlična klima, niske cijene, uz to je i pun mladih i ambicioznih ljudi. Razmjenu najviše pamtim upravo po ljudima koje sam tamo upoznao - rekao nam je Filip koji planira odlazak na još jednu studentsku razmjenu.

Mogućnosti zaposlenja nakon studija privukle su Vanessu, povratnicu iz Švicarske, koja se uz studiranje profesionalno bavi i glazbom.

- Od malena se bavim glazbom, a zahvaljujući kvalitetnom programu i organizaciji ZŠEM-a mogu dati 100% sebe i u jednom i drugom području - ističe Vanessa.

13. travanj 2024 20:05