22. studeni 2020.

Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska pod nazivom ‘Stari izazovi, novo ruho‘

SSMH konferencija   
piše Lider 
lider@lider.media
piše Lider [email protected]

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) već osmu godinu organizira svoj središnji godišnji događaj 8. Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska pod nazivom „Stari izazovi, novo ruho“, a na samoj konferenciji ponudit će se rješenja problema koji su se razotkrili u 2020. godini u novom ruhu.

Konferencija će se održati od 30. 11. do 4. 12. 2020. godine u Zagrebu, a prijenos će biti osiguran putem društvenih mreža na Facebook stranici @WorldYouthAllianceHrvatska te na YouTube kanalu @Svjetski savez mladih Hrvatska.

SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj imamo više od 150 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

Konferencija se održava online u formi ciklusa okruglih stolova i okupit će stručnjake, znanstvenike, donositelje odluka i više od 500 mladih koji će kroz 5 dana ponuditi rješenja aktualnih problema današnjice. Teme ovogodišnje konferencije su doživljaj slobode unutar društva i pojedinca, razvoj identiteta i ideologija u vremenima krize, utjecaj pandemije COVID-19 na svakodnevnicu kroz digitalizaciju društva, udaljavanje od čovjeka te društveni procesi koji su utjecali na društvene podjele u vidu radikalizacije i ekstremizacije.

Neki od predviđenih govornika su: dr. sc. Robert Torre, dr. sc. Petar Mitrikeski, psihologica Ella Selak Bagarić, novinar i publicist Matija Štahan.

Događaji u 2020. itekako su utjecali na živote svih nas te se ovom konferencijom mladima nastoji pružiti podrška u usmjeravanju snage i kreativnosti u stvaranju društvenih vrijednosti. Izazovi s kojima se svakodnevno susrećemo sve više ističu važnost osobnih sloboda te zaštitu zdravlja i života najugroženijih.

Norme koje su do sada vrijedile u reguliranju odnosa između pojedinca i društva i dalje ostaju na snazi, usprkos tome, pokreti poput Black Lives Matter, prosvjeda u Poljskoj povodom odluke Ustavnog suda o pobačaju te prosvjedi građana protiv mjera koje je od početka pandemije donose nacionalni stožeri civilne zaštite upućuju na nove društvene podjele i rastući radikalizam u društvu.

Svjesni događaja koji su obilježili ovu godinu 8. Tjedan SSMH doprinos je u stvaranju okruženja pogodnog za psihološki, intelektualni, društveni i duhovni aspekt osobe, ali i razvoju ljudske osobe u cijelosti.

Link na prijavni obrazac se nalazi ovdje.

Prijava za sudjelovanje nije obvezna, ali svi prijavljeni sudionici će imati priliku dobivati podsjetnike putem e-maila za događaje na 8. Tjednu Svjetskog saveza mladih. Više informacija o konferenciji možete pronaći na društvenim mrežama: Facebook i Instagram.