Studentski Lider klub
StoryEditor

U Zagreb stižu svjetski poznati predavači i poduzetnici

11. Travanj 2021.
Leap summit
Šesti ‘Leap Summit‘ održat će u svibnju, a prema najavljenom programu bit će to vrlo zanimljiva dvodnevna multdisciplinarna konferencija. Na četiri paralelne pozornice govorit će se o poduzetništvu, ekologiji, održivom razvoju, digitalizaciji i digitalnim vještinama −i sve to uz konkretne primjere i iskustva

Leap Summit‘, koji će ove godine obilježiti šesto izdanje, dovodi inspirativne predavače iz svih dijelova Europe i svijeta. Održat će se 14. i 15. svibnja 2021. u CineStaru Zagreb, a organizatori konferencije planiraju na četiri paralelne pozornice prisutnima ponuditi teme vezane uz poduzetništvo, ekologiju, održivi razvoj, digitalizaciju i digitalne vještine.

Na ovogodišnjim pozornicama nastupit će Urška Sršen, suosnivačica i direktorica Bellabeata, vodećeg Silicon Valley femtech startupa. Njezin tim stoji iza Leafa – jednog od prvih wellness gadgeta dizajniranih posebno za žene, čija se prodaja proteklih godina broji u stotinama tisuća.

Inovacije za budućnost

Ray Walia je serijski poduzetnik s više od 20 godina iskustva u industrijama zabave i tehnologije. Osnivač je tvrtke Launch Ventures, koja upravlja mrežom privatnih inkubatora, inovacijskih laboratorija i investicijskih fondova. Projektom Launch Academy inkubirao je više od 6000 poduzetnika i prikupio više od milijardu dolara financiranja.

Norvežanin Børge Ousland jedan je od vodećih polarnih istraživača našeg doba. Samostalno je obavio brojne ekspedicije na Južni i Sjeverni pol te prešao Antarktiku i Arktik od obale do obale. Doktor medicine Mark Post jedan je od vodećih vizionara i inovatora u prehrambenoj revoluciji. Polje njegova istraživanja je inženjering tkiva te je zaslužan za razvoj kultivirane govedine iz matičnih stanica koštanog mišića goveda. U kolovozu 2013. predstavio je prvi hamburger na svijetu iz govedine proizvedene u laboratoriju.

Tu će biti i Pamela Pavliscak, koja se u svom radu fokusira na utjecaj tehnologije na odnose i osjećaje, a radila je s mnogim velikim kompanijama poput Googlea, Ikee i Virgin Atlantica.

Inspirativne priče

– Uza sve navedene predavače, svi koji budu s nama u Cinestaru ili putem streama moći će čuti još veliki broj predavača i njihovih inspirativnih priča. Bit će to Domagoj Boljar, suosnivač tvrtke Miret, koja proizvodi ekotenisice, zatim Marko Petrak, osnivač Podcast inkubatora, mladi poduzetnik Nikola Zec, ali i iskusni Vuk Vuković – kažu nam iz organizacije.
Ovogodišnja konferencija je besplatna, bit će dostupna i streamingom zbog epidemioloških mjera. Održat će se pod pokroviteljstvom Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. 

 

22. travanj 2024 03:26