Studentski Lider klub
StoryEditor

Udruga Penkala znanstvenicima želi približiti svijet ‘startupova‘

12. Studeni 2021.

Kako bi znanstvenicima približila svijet startupova, hrvatska udruga znanstvenika Penkala u suradnji s FER-ovim startup-inkubatorom SPOCK-om u utorak 16. studenoga s početkom u 17.30 sati organizira događaj 'ScienceUp'. Znanstvenicima će se predstaviti sve prednosti rada u startupovima, ali će im se dati i savjeti o pokretanju vlastita pothvata.

Matija Srbić, voditelj SPOCK-a, pričat će o kreiranju spinoffova na FER-u, a Ivo Sluganović, osnivač i direktor akademskog spinoffa PhishAR-a, iznijet će vlastita iskustva.

Matija i Ivo će će prezentirati trenutno dostupne mogućnosti, aktivnosti i programe kroz koje se znanstvenici mogu uključiti u startup ekosustav. Ostatak događaja biti će fokusiran na odgovaranje pitanja publike i zajedničku diskusiju o potrebama znanstvenog i startup ekosustava u Hrvatskoj.

Za sudjelovanje na prvom takvom događaju koji će se održati u prostorima BIRD inkubatora u Ulici Franje Petračića 4.  u Zagrebu potrebna je online prijava. Svi koji nisu u mogućnosti prisustvovati događaju uživo, moći će sudjelovati praćenjem livestreama i postavljanjem pitanja u chatu.

17. travanj 2024 06:53