17. svibanj 2020.

Umjetna inteligencija i računalne igre u studijskim programima foi-ja

Ovaj studijski program u skladu je s opredjeljenjem Fakulteta organizacije i informatike u Zagrebu da prati potrebe tržišta, posebno IT sektora. Stoga je napravljen iskorak u područjima poput razvoja programskih sustava, umjetne inteligencije u poslovanju, umreženih sustava i računalnih igara te analize i dizajna poslovnih sustava

Na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu prate se trendovi i kontinuirano se radi na unaprjeđenju preddiplomskih i diplomskih studijskih programa. Također, prateći suvremeno tržište rada razvoj i unaprjeđenje FOI-jevih studijskih programa ide u smjeru novih modula i izbornosti koju će buduće generacije studenata moći ostvariti.

Inovativne promjene

U skladu s potrebama tržišta, posebno IT sektora, koji je najčešći partner u procesu razvoja i izvođenja studijskih programa na FOI-ju, na fakultetu je napravljen iskorak u područjima poput razvoja programskih sustava, umjetne inteligencije u poslovanju, umreženih sustava i računalnih igara te analize i dizajna poslovnih sustava godine 2020./2021.

--- 

–​ FOI na jedinstven način u svojim studijskim programima povezuje znanja iz područja informatike, ekonomije i poslovanja. Cilj nam je da naši studenti budu dugoročno konkurentni na tržištu rada i da se mogu brzo prilagoditi razvoju tehnologije i novim trendovima u poslovanju. Želimo i dalje biti vodeći fakultet u Hrvatskoj te među prvih pet u regiji u obrazovanju i istraživanju, stoga smo vrlo brzo prihvatili nove izazove i uvodimo promjene kako bi se isticali svojim inovativnim pristupom u učenju i poučavanju – kažu na Fakultetu.

Za tržište rada

Izdvajaju još neke studijske programe koji vrlo uspješno pripremaju njihove studente za izlazak na tržište rada. Prije svega, tu je studijski program Ekonomika poduzetništva, koji se također pokazao kao odličan preduvjet za pokretanje vlastitoga poduzetničkog pothvata, zatim Primjena informacijske tehnologije u poslovanju, program nakon kojeg studenti vrlo brzo bilježe napredak u svojoj karijeri uz uspješno balansiranje akademskih i poslovnih obveza tijekom studija.

– Sve naše studijske programe kontinuirano usavršavamo sa željom da ih u potpunosti moderniziramo i prilagodimo suvremenom informatičaru u širem smislu te riječi – zaključuju na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

---