Studentski Lider klub
StoryEditor

Upravljanje projektima uz kvalitetno obrazovanje postaje užitak

01. Kolovoz 2017.

Upravljanje projektima sveobuhvatan je i opsežan posao koji podrazumijeva istovremeno praćenje mnogo informacija. Nerijetko je pritom potrebno voditi računa o raznim  ciljevima, rokovima, proračunima i drugim informacijama ili ograničenjima. Bez odgovarajuće edukacije ili pripreme za sve ove poslove, kada se s njima susretne, pojedinac se može naći pred teško ostvarivim, odnosno obeshrabrujućim zadatkom.

>>>George i Amal Clooney doniraju 3,25 milijuna dolara za obrazovanje sirijskih izbjeglica u Libanonu

WU Executive Academy, poslovna škola iz Beča u portfelju svojih programa ima i onaj kojim polaznicima omogućuje da savladaju prepreke i izazove prilikom upravljanja projektima. Riječ je o programu MBA Project Management koji ne samo da polaznike uči kako upravljati projektima već ih uči izoštravanju socijalnih vještina, usmjerava kako upravljati timovima i usmjeravati pojedince unutar timova kako bi tijekom provedbe projekta dali sve od sebe.

- Projektima se upravlja drugačijom upravljačkom logikom nego što to svakodnevno rade menadžeri. Temeljna je razlika u tome što projekt ima rok, što znači da menadžment mora biti vrlo pažljiv i usredotočen na postizanje ciljeva. Istodobno, projekt zahtjeva detaljnu raspodjelu zadataka i uloga, kao i precizno definiranje procesa. Ovakvo dodatno znanje i iskustvo pomaže našim diplomantima u vođenju njihovih tvrtki prema uspješnoj budućnosti, kako u poslovnom, tako i u smislu održivog razvoja, rekla je prof. Martina Huemann, voditeljica Project Management grupe na poslovnoj školi pri sveučilištu Vienna University of Business and Economics u Beču i akademska direktorica programa. Program obrazovanja MBA Project Management pri poslovnoj školi WU Executive Academy ima tri akreditacije AACSB, AMBA, EQUIS. Posebnu pažnju pridaje primjeni teorijskih koncepata i najsuvremenijih metoda u stvarnom poslovnom životu.

>>>Ministrica Divjak: Nećemo obrazovanje koristiti u dnevno-političke svrhe

Program MBA Project Management pohađa se izvanredno, traje 18 mjeseci, na engleskom je jeziku, a namijenjen je voditeljima projekata i programa koji žele dodatno obogatiti i osvježiti svoje znanje, tehničkim stručnjacima i inženjerima željnim unaprjeđenja vlastitih vještina i menadžerskih sposobnosti. Program je namijenjen raznim liderima i menadžerima zaduženim za razvoj sposobnosti za upravljanje projektima, ili koji su odgovorni za uvođenje promjena u organizacijama, zatim voditeljima raznih treninga i savjetnicima koji žele unaprijediti te osvježiti svoje znanje. Svakako, tu su i rukovoditelji i zaposlenici u javnom sektoru ili u konzaltingu.

24. travanj 2024 19:04