Studentski Lider klub
StoryEditor

Zubak grupa raspisuje natječaj za pomoć studentima s invalidnošću

22. Rujan 2019.
Danijela Žagar, Ana Mandac, Darko Horvat i Josip Aladrović

Zubak grupa unutar stipendijskog programa humanitarne akcije 'Igraj srcem' već pet godina pomaže jednoj od najranjivijih društvenih skupina – studentima s invalidnošću. Glavna ideja bila je stvoriti platformu putem koje će se moći izravno i konkretno pomoći studentima.

Tijekom petogodišnjeg ciklusa humanitarne akcije donirat će se ukupno milijun kuna stipendistima za akademsku naobrazbu, a do sada je podijeljeno 70 stipendija u iznosu od 800.000 kuna. Za petu generaciju stipendista osigurane su stipendije za 20 novih studenata za koje je Zubak grupa donirala 200.000 kuna. Važnost akcije prepoznao je i Ured predsjednice, pa se ona i ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović. Humanitarna akcija 'Igraj srcem' osmišljena je prema načelima društveno odgovornog poslovanja radi prepoznavanja i razumijevanja specifičnih potreba studenata s invalidnošću.


– Želja nam je bila ovim humanitarnim projektom skrenuti pozornost na mlade osobe s invalidnošću kako bi im se omogućilo ravnopravno sudjelovanje u svim životnim aktivnostima te vjerujem da smo u ovom petogodišnjem ciklusu uspjeli potaknuti pozitivne promjene u stvaranju društva jednakih mogućnosti – istaknula je Žaklina Trbović, članica Uprave Zubak grupe za marketing i korporativne komunikacije.


Svi studenti s invalidnošću iz Hrvatske mogu se prijaviti na javni natječaj Zubak grupe za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2019. – 2020. koji će biti otvoren od 16. rujna do 15. listopada ove godine.

25. travanj 2024 12:39