Ukratko
StoryEditor

Arena Hospitality Grupa kupila FRANZ ferdinand Mountain Resort u Nassfeldu

03. Prosinac 2021.

Arena Hospitality Group (AHG) dovršio je kupoprodaju hotela FRANZ Ferdinand Mountain Resort u Nassfeldu u Austriji, vrijednosti od 112 milijuna kuna, doznaje se iz AHG-a.

Time se, kažu u toj kompaniji, nastavlja proširenje portfelja i širenje u srednjoj i istočnoj Europe, uz već postojeće hotele, apartmanska naselja i kampove u Puli i Medulinu, te hotele u Njemačkoj, Mađarskoj i Srbiji.

Akvizicijom u Austriji kompanija je zakoračila na još jedno novo tržište s kojim će nadopuniti poslovanje zimskim odmarališnim hotelskim segmentom, a kako navode iz Arena Hospitality Groupa, preuzimanje i upravljanje hotelom kreće u zimskoj sezoni 2021/2022.

Hotel s četiri zvjezdice FRANZ ferdinand Mountain Resort Nassfeld smješten je u mjestu Tröpolach u poznatom zimskom odmaralištu i skijaškom centru Nassfeld u pokrajini Koruška. Nudi 144 sobe, restoran, bar, wellness i druge sadržaje.

Arena Hospitality Group planira i dodatno investirati u kupljeni hotel i izgraditi nove sadržaje. Izvedbeni projekti za to su u pripremi i razradi, a vrijednost investicije je 15 milijuna kuna.

- Austrija je jedno od najvećih tržišta Arena Hospitality Grupe pa ovakav spoj ljetovališnih, jadranskih destinacija Pule i Medulina sa planinskom, alpskom destinacijom Nassfelda koje su blizu i geografski i cestovno, dodatno osnažuju tržišno pozicioniranje Arena Hospitality Groupa, koji je sada u mogućnosti nuditi svojim korisnicima i gostima kompletne mogućnosti ljetnog, zimskog i gradskog turizma -  naveli su u priopćenju iz Arena Hospitality Groupa.

Predsjednik Uprave Reli Slonim istaknuo je kako nova akvizicija Arena hospitality Group stavlja u novo područje djelovanja koje se širi i na zimske aktivnosti.

- Ova akvizicija dolazi u vrlo posebnom trenutku za kompaniju kada s jedne strane završavamo nevjerojatnu sezonu, a s druge strane započinjemo izgradnju hotela s pet zvjezdica u Zagrebu i provodimo završnu fazu rekonstrukcije hotela Grand Brioni, našeg najluksuznijeg hotela u Puli -  rekao je Slonim.

17. travanj 2024 02:54