17. siječanj 2020.

Bisnode najpresnižniji certifikat - Platinasta bonitetna izvrsnost 2019

Bisnode - PLATINASTA BONITETNA IZVRSNOST 2019   

U međunarodnom okruženju certificiranje je uobičajena praksa i na taj način tvrtke dodatno jačaju svoj ugled i povjerenje u domaćem i stranom poslovnom okruženju. Iznad svega ovo priznanje izvrsnosti potvrda je dugogodišnjeg sustavnog i kvalitetnog rada koji dobitnike ove nagrade svrstava u sam vrh domaćeg gospodarstva, uz bok poduzećima iz Europske unije jer se primjenjuju isti rigorozni i dokazani kriteriji.

Certificiranje tvrtki je dugogodišnja međunarodna praksa koja nositeljima certifikata osigurava ugled i prednost u odabiru u odnosu na ostala poduzeća iz segmenta njihovog poslovanja. Ujedno njihovim klijentima ili pak partnerima potvrđuje sigurnost poslovanja kako iz perspektive financijske sposobnosti tako i iz perspektive odgovornog poslovanja. Posjedovanje Certifikata bonitetne izvrsnosti važno je u praktičnoj primjeni pri dokazivanju svojih kvaliteta i konkurentnosti zainteresiranim stranama, potencijalnim partnerima. Pri aktivnostima u promociji, pri davanju ponuda i razvoju raznih oblik partnerstva, takav dokument predstavlja izvanrednu dodatnu referencu.

Bonitetna ocjena izvrsnosti predstavlja natprosječnu bonitetnu vrijednost poslovnog subjekta. Temeljena je na financijskim izvještajima subjekta za zadnju poslovnu godinu i predviđa sigurnost rada u sljedećih dvanaest mjeseci.

Certificiranje je međunarodni standard kvalitete i međunarodna praksa kojom tvrtke jačaju svoj ugled, dokazuju da su poželjni partneri te  da sljedećih 12 mjeseci neće ulaziti u blokadu. Nositelj Certifikata bonitetne izvrsnosti dokazuje da je pouzdan partner te stvara atmosferu povjerenja. Certifikat predstavlja izvrsnu dodatnu referencu te je jedan od najvažnijih europskih standarda kojima se definira kvaliteta poslovanja.

image
Bisnode - PLATINASTA BONITETNA IZVRSNOST 2019
foto

Ovom prilikom želimo čestitati svim korisnicima Bisnode Platinastog certifikata bonitetne izvrsnosti u 2019.g.. To su redom izvrsne tvrtke koje svojim poslovanjem mogu biti primjer i nadahnuće svima, spadaju u svega 1700 tvrtki u Hrvatskoj koje imaju pravo na najprestižnije izdanje certifikata u Europi.

Što je Platinasta Bonitetna Izvrsnost?

Platinasta bonitetna izvrsnost predstavlja natprosječnu bonitetnu izvrsnost među tvrtkama koje bonitetnu izvrsnost Zlatni AAA pokazuju već tri godine zaredom. Temelji se na računovodstvenim dokumentima i drugim dinamičnim pokazateljima tvrtki te pokazuje natprosječno sigurno i uspješno poslovanje tvrtke.

Tvrtke s platinastom bonitetnom izvrsnosti posluju iznimno dobro te ispunjavaju stroge kriterije za postizanje izvanredno niske vjerojatnosti za nastanak negativnih događaja u sljedećih dvanaest mjeseci:

  • stečaj, prisilna nagodba ili likvidacija
  • brisanje subjekta iz poslovnog registra
  • blokadu transakcijskih računa subjekta dužu od 90 dana i uvrštavanje na popis poreznih dužnika

Gospodarski subjekti s platinastom bonitetnom izvrsnosti imaju čak 91 % vjerojatnosti da će bonitetnu izvrsnost sačuvati i u sljedećoj godini.

- Mi kažemo da je Bisnode certifikat najviša ocjena poslovnog subjekta. Jedan je od najvažnijih europskih standarda kojima se definira kvaliteta poslovanja te je međunarodno priznata oznaka poslovne izvrsnosti tvrtke. Certifikat je jedan indikator da ta tvrtka nije imala niti jedan negativan događaj u svom poslovanju, ali i pokazatelj i garancija za budućnost da je u idućih godinu dana ona pouzdan i kvalitetan partner. Certifikat je jednako priznat u RH kao i u ostatku Europe. Ovim putem želim čestitati svim korisnicima certifikata Bisnode bonitetne izvrsnosti, a posebno onima koji su svojim poslovanjem zaslužili najprestižniji certifikat, a to je Platinasti certifikat - rekao je Bojan Kežman, direktor prodaje Bisnode.

Provjerite OVDJE spada li i Vaša tvrtka među izvrsne hrvatske tvrtke.