Ukratko
StoryEditor

BIZIT 2020: Rad i školovanje u doba nove realnosti

02. Listopad 2020.

Okolnosti u kojima poslujemo, živimo i školujemo našu djecu i omladinu posljednjih mjeseci su temu online obrazovanja i učenja na daljinu kao i rada od kuće podigle u sam vrh interesa javnosti, što je organizatore konferencije BIZIT motiviralo da upravo ovu temu istaknu kao ključnu u programu predstojećeg događaja. Najveća regionalna biznis konferencija, BIZIT, bit će održana 4. i 5. studenog u Beogradu, a za sve zainteresirane sudionike iz Hrvatske bit će omogućeno interaktivno online sudjelovanje.

Pandemija COVID-19 utjecala je na obrazovne sustave diljem svijeta, što je dovelo do skoro potpunog zatvaranja škola, sveučilišta i fakulteta. Većina vlada diljem svijeta privremeno je zatvorila obrazovne institucije u pokušaju da zaustave širenje COVID-19. U nedavnom UNESCO istraživanju navodi se da je približno 1,277 milijardi učenika trenutno pogođeno zbog zatvaranja škola kao odgovor na pandemiju. Prema podacima UNICEF-a, 46 zemalja trenutno provodi kompletna zatvaranja, a 27 provodi lokalno zatvaranje, što utječe na oko 72,9 posto svjetske učeničke i studentske populacije, dok su škole trenutno otvorene u 72 države.

Također, pandemija je dovela do neočekivanog ubrzavanja promjene organizacije rada. Većina zaposlenih je u situacijama najstrože izolacije radila iz svojih dnevnih soba, blagovaona i terasa, koristeći mobilne telefone, iPad uređaje i privatna računala za pristup podatcima koji se nalaze na zaštićenim kompanijskim mrežama. Jesu li i u kojoj mjeri kompanije bile spremne na ovakav način rada? Jesu li bile svjesne sigurnosnih rizika i načina na koje može biti ugrožena sigurnost važnih podataka, a samim time i sigurnost procesa koji se obavljaju unutar kompanije? Imamo li adekvatan plan i program za učenje na daljinu i kako će se to odraziti na buduće stručnjake, prije svega u području IT-ja? Odgovore na ova i slična pitanja pružit će sudionici panela „Najljepše je kod kuće“ među kojima će biti predstavnici velikih kompanija koje su se uspješno transformirale i oni koji imaju rješenja za remote rad.

Na ovogodišnjoj dvodnevnoj konferenciji posvećenoj digitalnoj transformaciji u novoj realnosti, posjetioci će imati priliku čuti predavanja eminentnih stručnjaka iz područja IT-ja i biznisa, kao što su Prof. dr Dejan Šoškić, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Boris Vukić, konzultant u Adizes SEE Institutu, Vojislav Žanetić, kreativni direktor i suvlasnik marketing agencije B.C.A. MOSAIC i brojni drugi. Za online praćenje broj sudionika nije ograničen i za njih će biti organiziran interaktivni video prijenos u stvarnom vremenu. Svi koji budu pratili preko ekrana moći će tijekom prezentacija postavljati pitanja predavačima putem chata i sudjelovati u nagradnom kvizu.

Pozivamo vas da se priključite i prijavite na stranici bizit.rs! Vidimo se na BIZIT-u!

25. travanj 2024 18:28