Ukratko
StoryEditor

Bliži se Ambienta 2019. na Zagrebačkom velesajmu

26. Rujan 2019.
Ambienta 2019

Nova priča o ideji, dizajnu, arhitekturi, građenju, stanovanju i hrvatskoj proizvodnji bit će predstavljena na ovogodišnjoj, tematski i sadržajno, proširenoj Ambienti u terminu od 9. do 13. listopada. Viša razina izlaganja i primijenjen koncepcijski drugačiji pristup salonske postave bit će prezentiran u 10 paviljona Zagrebačkog velesajma; NAMJEŠTAJ i UNUTARNJE UREĐENJE te INDUSTRIJSKI PROGRAM, GRAĐENJE i OPREMANJE, HORECA - Living kitchen i ART FAIR ZAGREB.

Design Zone, prepoznata od strane struke i javnosti, kroz dvije nove cjeline u paviljonu 5 pokazat će visoko profiliran programski dio predvođen eminentnim tvrtkama i brendovima: Artisan, Blue Tag, Prostoria, Dizz Concept, Nunc, Mila&Milli, Regeneracija,…

Art Fair Zagreb tijekom pet dana postat će središnje kulturno mjesto susreta, upoznavanja i prezentiranja djela suvremenih likovnih radova i antikviteta ljubiteljima umjetnosti i kolekcionarima, a okupit će veliki broj renomiranih domaćih i inozemnih galerista i trgovaca umjetnina.

Nove trendove u Horeca sektoru bit će prezentirane na Horeca - Living kitchen s ponudom uređaja i opreme za hotele, restorane i catering, kuhinjskih uređaja i opreme za dom dok će na Građenju i opremanju biti predstavljena ponuda podnih obloga, parketa, prozora, vrata, montažnih i mobilnih kuća, građevinskih strojeva, opreme i alata.

Dolazak inozemnih stručnjaka obilježava snažan prateći program, predvođen stručnim skupom Ambienta za arhitekte na kojem će nastupiti nizozemski osnivač pokreta Trashpackers, Tijmen Sissing. Izdvajamo i panel „Industrija namještaja“, produkteku „Proizvodnja namještaja“ – B2B dizajn platformu za stvaranje novih proizvoda i razgovore s profesionalcima iz svijeta dizajna.

Sadržajni i kvantitativni rast izlagačkog segmenta iznad 50 posto u odnosu na 2018. godinu izravni je rezultat partnerskog odnosa s izlagačima, proaktivne i cjelovite organizacijske suradnje s Gradom Zagrebom te potpore Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore, Udruženja drvo-prerađivačke industrije te Hrvatskih šuma. 

17. travanj 2024 22:01