Ukratko
StoryEditor

cargo-partner pojačao zbirni željeznički prijevoz na tjednoj bazi iz Europe u Kinu

17. Travanj 2020.
cargo-partner željeznički promet
Zbog utjecaja koronavirusa na prometne kapacitete između Europe i Kine, cargo-partner nedavno je uveo dvije nove željezničke direktne LCL linije na tjednoj bazi, između Duisburga i Hefeija, te Linza i Xiana. Za velik broj kupaca opcija željezničkog prijevoza s tranzitnim vremenom od 16 dana pokazala se kao vrlo korisno rješenje.

Prekinuti lanci opskrbe rezultat su krize izazvane pandemijom COVID-19, što je automatski dovelo do potražnje za kopnenim prometnim alternativama. Put svile se pokazao kao odlično rješenje u nastaloj situaciji, također važno za spomenuti je da je spomenuta opcija brža od pomorskog prijevoza. Istovremeno, u zračnom i pomorskom prijevozu robe između Europe i Kine, tarife drastično skaču. Mnoge tvrtke traže alternativna rješenja kako bi osigurale prijevoz pošiljaka u Aziju. cargo-partner je odmah  prepoznao potrebu za atraktivnim i pouzdanim rješenjima uz koje je pripremio razne dodatne mogućnosti.

Od Duisburga do Hefeija svake subote

Jedna od alternativa je nova usluga željezničkog prijevoza robe na tjednoj bazi od Duisburga (Njemačka) do Hefeija (središnja Kina). Pošiljke je moguće preuzeti na cijelom području zapadne Europe koje je pokriveno gustom mrežom cargo-partnerovih hub-ova, uključujući Italiju. Prvi kontejner ukrcan je u Duisburgu s polaskom 21. ožujka; drugi je krenuo tjedan dana kasnije. Tranzitno vrijeme do Hefeija traje otprilike 16 dana. Moderni GSM alati za praćenje osiguravaju transparentnost u cijelom lancu opskrbe.

image
cargo-partner željeznički promet
foto

Iz Linza za Xian svakog petka

Druga alternativa je željeznički prijevoz uz proširenu uslugu konsolidacije robe s polaskom svakog petka iz Linza (Austrija) za Xian (Kina). Servis uključuje preuzimanje robe iz srednje i istočne Europe, uz distribuciju na području cijele Kine. Tranzitno vrijeme je također u prosjeku 16 dana. Zahvaljujući direktnom prijevozu bez pretovara, cargo-partnerova direktna usluga zbirnog željezničkog prijevoza omogućuje brz prijevoz i isporuku od vrata do vrata.

Dugogodišnja kompetencija na Putu svile

Stefan Krauter, izvršni direktor cargo-partnera: „Uspješno koristimo Put svile već dugi niz godina, čak i prije aktualne krize. Uvjereni smo da će postati još važniji u budućnosti - ne samo za prijevoz robe s istoka na zapad, nego i prema istoku". Uz dugogodišnju reputaciju iskusnog logističara, cargo-partner već više od pola desetljeća organizira željeznički prijevoz punih i zbirnih kontejnera na Putu svile, između Azije i Europe.

O cargo-partneru

cargo-partner je privatna info-logistička tvrtka s potpunom uslugom koja nudi sveobuhvatan portfelj rješenja za zračni, pomorski, kamionski prijevoz i skladištenje. Više od trećine stoljeća iskustva u informatičkoj tehnologiji i optimizaciji opskrbnog lanca, tvrtka izrađuje prilagođene usluge za široku paletu industrija kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. Tvrtka je osnovana 1983. godine, lani bilježi ostvaren promet od 825 milijuna EUR sa više od 3.150 zaposlenika širom svijeta. 

25. travanj 2024 06:10