Ukratko
StoryEditor

cargo-partner - sveobuhvatne logističke usluge za Minth

20. Veljača 2020.
Cargo-partner - Minth Automotive
Vodeći dobavljač u proizvodnji i prodaji automobilske industrije koristi usluge cargo-partnera od 2013. godine

cargo-partner vodi logističke usluge za Minth, trenutno pokrivajući 120 različitih jedinica za skladištenje robe. Osim sveobuhvatnih logističkih rješenja, cargo-partner je svojim logističkim centrom za automobilsku kompetenciju u Dunajskoj Stredi, vrijedna podrška divu autoindustrije, koji proizvodi 88.000 automobila godišnje.

Minth grupa je vodeći proizvođač automobilskih dijelova, danas broj jedan na kineskom tržištu, dok u svijetu konstantno raste. Grupa opskrbljuje glavne automobilske kuće, uključujući Audi, Škodu, Jaguar, Land Rover, Nissan, Toyota, Ford, Volkswagen, BMW, Hyundai i Mitsubishi.

Preciznost zagarantirana: skladištenje uz 99,9 posto točnosti podataka

cargo-partner je uz logističku, ujedno bitna podrška proizvodnji. Točnije, radi se o proizvodnji 88.000 automobila godišnje, uz koji logističar manipulira sa više od 120 različitih jedinica skladišnih zaliha. Za Minth je ključna potpuna transparentnost i kontinuiranost poboljšanja procesa, s obzirom da je obvezan osigurati pouzdanost svojim kupcima. Preciznost je osnovna stavka u proizvodnji, jer niti jedan proizvedeni dio ne smije biti nepotreban. Od samog početka, cargo-partner se obvezao na efikasnost od najmanje 99,9%. Logistički odjel Mintha iznimno cijeni učinkovitu suradnju: „Naši kupci očekuju vrlo visoku pouzdanost, zato smo izabrali partnera na kojeg se možemo osloniti, koji može osigurati najveću točnost i transparentnost u svim procesima. S cargo-partnerom postigli smo maksimalnu stopu performansi zadržavajući optimalnu kontrolu troškova. "

Sveobuhvatni logistički paket usluga

U početku je Minthov kupac preporučio cargo-partnera kao pouzdanog logističara.

Suradnja je započela 2013. godine s cross-docking uslugama, te ubrzo narasla i sada obuhvaća konkretna rješenja u području automobilske logistike. Za Minthovog klijenta, 2019. tvrtke su dogovorile cjelovit logistički proces u centru za autoindustriju u Dunajskoj Stredi. Danas za Minth, cargo-partner osigurava sveobuhvatan paket usluga automobilske logistike, pokrivajući cijelokupni logistički proces.

Osim skladištenja i pripreme robe u skladu s procedurom za opoziv robe, tzv. call-offs OEM procedurom (Original Equipment Manufacturers), usluge uključuju specifično pakiranje, prepakiranje, postavljanje opreme, VDA označavanje (u skladu s normama Njemačke udruge automobilske industrije), WMS (Warehouse Management System) skeniranje i nadzor, carinske usluge, fakturiranje i personalizirana izvješća. U cilju nesmetanog cjelokupnog procesa, cargo-partner koristi OEM i WebEDI sustave.

Detaljno praćenje i pojednostavljeni izlazni procesi

Logističar nadzire stvarne količine zaliha, uspoređuje ih s Minthovim (ASN) otpremnicama, te ažurno odgovara na sve dnevne upite kupaca. Po dolasku u skladište cargo-partnera, roba se označava prema kontrolnom broju artikla, radi daljneg sortiranja robe. U cilju pojednostavljenih izlaznih procesa, cargo-partner je uspostavio EDI veze s Minthovim krajnjim kupcima: ASN otpremnice se automatski prenose s cargo-partnera u OEM sustav. Transparetnost informacija je zagarantirana, sve strane su upoznate s očekivanim i stvarnim isporukama, a cargo-partner osigurava pripremu robe u roku i u skladu sa zadanim procedurama klijenta.

Osobno savjetovanje i detaljna izvješća

Za potpunu transparentnost procesa pokrivenu cjelokupnom dokumentacijom, nužno je skeniranje robe na svakom koraku: od sortiranja robe na policama, do provjere kvalitete, ili pak  prepakiranja, slanja na dostavu, itd. Personalizirana izvješća omogućuju Minthu brz i jednostavan pregled trenutnih zaliha, ulaznog/izlaznog stanja robe, kao i kontrole naplate. Na temelju cargo-partnerovog iskustava u upravljanju lancem opskrbe, Minthu je dobio detaljna savjetovanja s ciljem postizanja kontinuirane optimizacije procesa. Dugogodišnja stručnost u industriji, “tailor made usluge” kreirane po mjeri klijenta, u ovom slučaju je to logistički centar auto-kompetencije, sve zajedno kao rezultat, klijentu su ostareni učinkovitost perfomansi & optimizacija troškova.

O cargo-partneru

cargo-partner je privatna info-logistička tvrtka s potpunom uslugom koja nudi sveobuhvatan portfelj rješenja za zračni, pomorski, kamionski prijevoz i skladištenje. Više od trećine stoljeća iskustva u informatičkoj tehnologiji i optimizaciji opskrbnog lanca, tvrtka izrađuje prilagođene usluge za široku paletu industrija kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. cargo-partner je osnovan 1983., prošle 2019. godine bilježi ostvaren promet od 825 milijuna EUR sa više od 3.150 zaposlenika širom svijeta. 

 

18. travanj 2024 07:53