Ukratko
StoryEditor

Certifikat Poslodavac Partner dodijeljen tvrtki Japan Tobacco International

10. Ožujak 2020.
Certifikat Poslodavac Partner dodijeljen je tvrtki Japan Tobacco International

Japan Tobacco International (JTI) ove je godine po sedmi put postao nositelj certifikata Poslodavac Partner koji dodjeljuje konzultantska kuća SELECTIO za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Ostvarivši visoke rezultate u svakom od procjenjivanih područja, JTI je potvrdio da njeguju partnerski pristup prema svojim zaposlenicima te se našao u samom vrhu najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj.

Kako bi tvrtka stekla status Poslodavca Partnera, prolazi kroz nezavisnu procjenu svojih procesa upravljanja ljudskim resursima u pet velikih područja koji se odnose na strategiju, procese regrutiranja i selekcije, upravljanje učinkom i usavršavanje zaposlenika te na odnos tvrtke prema svojim zaposlenicima. JTI se u postupku certifikacije posebno istaknuo naporima koje ulažu u brigu o svojim zaposlenicima i stvaranje ugodne radne atmosfere. Primjerice, JTI svojim zaposlenicima omogućuje nekoliko oblika fleksibilnog rada, poput kliznog radnog vremena te rada od kuće. Također, kompanija zaposlenicima i članovima njihovih obitelji omogućuje privatno zdravstveno osiguranje kao i druge dodatne beneficije.

Tvrtka posebnu pažnju posvećuje i razvoju svojih zaposlenika pa su tako u protekloj godini svi zaposlenici prošli neki oblik dodatnog usavršavanja. JTI veliki naglasak stavlja i na poticanje ideja svojih zaposlenika, te stoga tvrtka ima i sustavni program praćenja sugestija zaposlenika, a zaposlenik koji ima neku ideju za njenu realizaciju može dobiti budžet te mentorstvo, ako nije ekspert u području iz kojeg je njegova ideja, kao i podršku iz drugih sektora.

Zoran Kosijer, manager odjela Ljudi i kultura za regiju Adriatica, primio je certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO, te tom prigodom izjavio:„Rezultati koje smo ostvarili su i dalje vrlo visoki iako se kriteriji neprestano pooštravaju. Posebno smo ponosni na svoje rezultate u područjima Usavršavanje i razvoj zaposlenika te Odnos prema zaposlenicima budući da je to ključno za uspješni razvoj jedne kompanije. Make it Bright pripravnički izazov koji ćemo uskoro organizirati za studente hrvatskih fakulteta je izvrstan primjer koji pokazuje kako JTI ulaže i u mlade profesionalce, dajući im šansu za početak karijere u međunarodnom okruženju kompanije koja je jedan od najboljih poslodavaca u regiji i svijetu“.

Trenutno su 63 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Albaniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.

18. travanj 2024 19:18