Ukratko
StoryEditor

Dukat nagrađen certifikatom Poslodavac Partner

10. Svibanj 2021.

Dukat d.d. i povezana poduzeća u Hrvatskoj u travnju su uspješno završila proces certificiranja za status nositelja certifikata Poslodavac Partner. Riječ je o prestižnom certifikatu kojim se nagrađuju poslodavci koji demonstriraju izvrsnost u upravljanju svojim zaposlenicima.

Certifikat Poslodavac Partner (CEP) pokrenut je 2005. godine s misijom promoviranja kvalitetnog upravljanja zaposlenicima te je do sada u njemu sudjelovalo više od 120 tvrtki. CEP je neovisno priznanje struke koje se dodjeljuje poslodavcima na temelju ocjene razvijenosti njihovih praksi upravljanja zaposlenicima u pet glavnih područja. Područja koja se ocjenjuju su kvaliteta strategije upravljanja zaposlenicima, procesi zapošljavanja, upravljanje učinkom, edukacije i razvoj zaposlenika te prakse vezane uz sam odnos prema zaposlenicima, koje uključuju transparentnu komunikaciju sa zaposlenicima, ispitivanja njihovog zadovoljstva te prakse kojima se potiče zdravlje i balans njihovog privatnog i poslovnog života. Kako bi zadovoljila standarde potrebne za dobivanje CEP-a, kompanija mora imati najmanje 75% ukupno mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od 5 ocjenjivanih područja, što su kriteriji koje su Dukat i povezana poduzeća u Hrvatskoj (KIM Mljekara Karlovac i La Log) uspješno dostigli i pridružili se najboljim poslodavcima na hrvatskom i regionalnom tržištu.

Dukat i povezana poduzeća najbolje su rezultate postigla u područjima koja se odnose na strategiju upravljanja ljudskim potencijalima, kvalitetu procesa zapošljavanja te u području koje se odnosi na odnos tvrtke prema zaposlenicima. Neovisni certifikacijski tim tako je potvrdio da je funkcija upravljanja ljudskim resursima u Dukatovim poduzećima zaista strateški partner poslovanju te da kontinuirano radi na unapređenju svojih procesa. Dukat je demonstrirao i da ima optimalno dizajniran proces zapošljavanja te da veliku pažnju pridaje privlačenju dobrih kandidata i temeljitom uhodavanju novih zaposlenika u rad tvrtke.

 Osim toga, pohvaljeni su i programi, ankete i fokus grupe, putem kojih zaposlenici u Dukatu mogu dati svoje sugestije za unapređenje poslovanja, te wellbeing inicijative koje tvrtka omogućuje zaposlenicima, poput besplatnog psihološkog savjetovanja, edukacija iz područja timske i osobne otpornosti, nekoliko oblika fleksibilnih radnih aranžmana, broja dana godišnjih odmora koji je značajno iznad zakonskog minimuma te poticanja na bavljenje sportom i zdrav život.

„Ponosni smo što je ovaj certifikat potvrdio našu predanost u radu sa zaposlenicima i što nas svrstava među najbolje poslodavce u Hrvatskoj. Uz priznanje Izvrsnost u izazovima stečeno jesenas, ovo je drugo veliko priznanje Dukatu za kvalitetno upravljanje ljudima, i to u posebno zahtjevnim uvjetima poslovanja obilježenim pandemijom. Osim strateškog pristupa upravljanju ljudskim potencijalima te pomno isplaniranog procesa zapošljavanja i uvođenja novih kolega u posao, posebno smo ponosni na visoke ocjene za naše prakse i aktivnosti u području odnosa sa zaposlenicima i brige o njihovoj dobrobiti koje sustavno unaprjeđujemo, a što ćemo i dalje nastaviti činiti. Ovo nezavisno priznanje struke nije rezervirano samo za Dukatov tim Ljudskih potencijala, nego predstavlja uspjeh čitave kompanije i svih naših zaposlenika s kojima zajednički radimo na unaprjeđenju 'employee experiencea’, svakodnevnog iskustva rada za sve naše kolege,“ istaknula je Helena Karasić, direktorica Ljudskih potencijala Dukata.

Trenutno postoji 67 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.

20. travanj 2024 03:09