Ukratko
StoryEditor

EBRD agrobiznis konferencija u Beogradu „Consumer Rules Summit“  

23. Rujan 2019.
Je li regija spremna izazove moderne potrošnje pretvoriti u šansu?  

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) od 30. rujna do 1. listopada 2019. u Beogradu organizira konferenciju Consumer Rules Summit, posvećenu globalnim trendovima u područjima agrobiznisa, FMCG, maloprodaje i distribucije.

Consumer Rules Summit je osmišljen kao platforma za umrežavanje, diskusiju i razmjenu ideja zasnovanih na iskustvima i dobrim praksama. Tijekom dva dana, konferencija će okupiti preko 30 vrhunskih predavača i više od 150 sudionika, uključujući predstavnike vodećih kompanija u agrobiznisu, maloprodaji i distribuciji, ali i široj FMCG industriji iz EU, jugoistočne Europe, Bliskog Istoka, Afrike i Turske.

Glavna tema samita je potrošnja, koja čini gotovo 60 posto svjetskog BDP-a i snažan je pokretač ekonomskih aktivnosti. Četvrta industrijska revolucija transformira čitave sisteme proizvodnje, distribucije i potrošnje, pružajući mogućnosti za stvaranje dodatne vrijednosti pomoću suvremenih tehnologija. Promjena zahtjeva potrošača utječe na lokalno tržište i poslovne modele, te će konferencija otvoriti pitanja kako manji biznisi mogu efikasno odgovoriti ovim zahtjevima, ali i kakav je interes globalnih strateških igrača u jugoistočnoj Europi i je li konsolidacija tržišta dobra vijest za potrošače. Sudionici samita potražit će i odgovor na pitanje što budućnost donosi poljoprivredi u kontekstu klimatskih promjena, veće svijesti o ekološkim i socijalnim rizicima i digitalnoj transformaciji i tko će pobijediti u toj utrci.  

O tome kako se kompanije u svijetu "bore" s ovim izazovima, kako digitalna revolucija radi za kompanije, kako voditi računa o fer odnosu prema partnerima, životnoj sredini, zaposlenima, dobavljačima, razgovarat će više od 30 govornika, uključujući vodeće ljude iz agrobiznisa i drugih timova EBRD-a, čelne ljude MK Grupe, Atlantic Grupe, Tikveša, Al Dahra Holdinga, Imleka, Podravke, Mercatora, Nectara, Binga, Voli maloprodajnog lanca i brojne druge. Diskusiji će se pridružiti i predstavnici drugih uspješnih firmi, poput francuskog Axereala koji je organiziran na zadružnom principu, a posluje u zemljama Podunavlja, mađarskog Bonafarma, rumunjskog Agricovera, KMV iz Češke koja je odnedavno vlasnik Knjaza Miloša.

Govornici i panelisti razgovarat će i o tome imamo li u regiji okruženje pogodno za ulaganja koje podrazumijeva pristupe financiranju, predvidivu politiku i stabilno poslovno okruženje i možemo li iskoristiti šansu koja nam se pruža u prozvodnji hrane.

Cilj organizatora skupa je ponuditi platformu za stvaranje uvjeta za održiv rast agrobiznis sektora u regiji u razvoju, kao i da kompanije prepoznaju EBRD kao komplementarnog partnera, čije investicije doprinose ostvaranju ovog cilja.

Više informacija o samitu, sudionicima i programu, pogledajte na https://crsummit.net/

19. travanj 2024 10:27