Ukratko
StoryEditor

Forcapil® Anti-chute osigurava trostruko djelovanje: rast, snagu i elastičnost

26. Studeni 2021.
Prirodni ekstrakti biljaka u kombinaciji s vitaminima i mineralima jačaju folikul i korijen vlasi te produljuju njihov životni vijek

Gubitak kose može biti genetski, ali i posljedica stresa, užurbanog načina života zbog kojeg naša prehrana nije uravnotežena te odgovor organizma na bolest, emocionalni šok ili hormonske promjene. Uzroci tog poremećaja donekle se razlikuju kod muškaraca i žena (muškarci su skloniji nasljednim faktorima, a žene hormonskim poremećajima), no rezultat je sličan: ubrzan gubitak kose.

Iako lijek protiv ispadanja kose još nije pronađen, na tržištu su dostupna sredstva za usporavanje tog procesa ako je riječ o nasljednom faktoru ili pak oporavljanju folikula iz kojih raste nova kosa ako je posrijedi ispadanje kose zbog stresa i nezdrave prehrane. Kosa, kao i nokti i koža, nutrijente za rast uzima iz vašeg organizma, zato je prehrana ključna u njezi i zdravlju.

Nedovoljno vitamina i minerala prouzročit će različite tegobe, među ostalim, slabu kosu koja prekomjerno ispada i lomljive nokte. Ako niste ljubitelj sintetičkih dodataka prehrani ili sredstava za vanjsku primjenu, tada je za vas Forcapil® Anti-chute. To je dodatak prehrani s biljnim ekstraktima, kompleksom vitamina B i D, cinkom, bakrom i aminokiselinama koji osigurava trostruko djelovanje: rast, snagu i elastičnost kose.

Pomno odabrani biljni ekstrakti

Nova formula Forcapil® Anti-chute razvijena je upravo za takve potrebe: potiče rast kose, njezinu snagu i elastičnost. Sadržava sumporne aminokiseline poput cistina i metionina, koje su među glavnim komponentama keratina – gradivnih dijelova naše kose, kao i aminokiselinu arginin, nužnu za mnoge biokemijske procese u tijelu. Sadržava i vitamine, minerale te biljne ekstrakte koje su pomno odabrali stručnjaci iz Arkopharmina laboratorija:

– Ekstrakt nadzemnih dijelova gospina vlaska (lat. Adiantum capillus-veneris), trajne paprati iz porodice Pteridaceae. Sastoji se od mnogih molekula kao što su flavonoidi, fitosteroli i triterpenoidi. U narodnoj medicini prepoznat je kao jak tonik za kosu koji se bori protiv alopecije (ćelavosti).

– Poljska preslica (Equisetum arvense) zeljasta je trajnica. Tradicionalno se upotrebljava protiv gubitka kose i krhkih noktiju.

– Biotin i cink pridonose održavanju zdravlja kose i kože.

– Vitamin B6 ima ulogu u reguliranju djelovanja hormona.

– Bakar pridonosi normalnoj pigmentaciji kose.

– Folna kiselina pridonosi sintezi aminokiselina i metabolizmu homocisteina.

– Vitamin D, pantotenska kiselina i folna kiselina imaju ulogu u diobi stanica.

Kako djeluje Forcapil Anti-Chute

image

Jedna tableta na dan uz veću čašu vode za doručak. Preporučujemo uzimanje najmanje tri mjeseca, što je u skladu s prirodnim ciklusom rasta kose. Primjereno je za muškarce i žene od navršene petnaeste godine

Zašto je za oporavak kose i vlasišta potrebno baš tri mjeseca? Kosa ima prirodan ciklus rasta, pri čemu svaka vlas prolazi tri faze: fazu rasta (anagena faza), fazu regresije (katagena faza) i fazu ispadanja (telogena faza). Procjenjuje se da je 80 posto vlasi kod ljudi s normalnim vlasištem u anagenoj fazi ili fazi kad je kosa živa, raste i upija minerale i vitamine iz organizma, a nakon što vlas propadne i ispadne, kosa se vraća na početak i počinje nova anagena faza. Kod osoba kojima kosa pojačano ispada anagena faza skraćuje se u svakom novom ciklusu i tako se povećava postotak vlasi koje su u katagenoj i telogenoj fazi, zbog čega kosa ispada brže nego što raste nova.

Kako bi se vratila ravnoteža i usporilo ćelavljenje, potrebno je produljiti anagenu fazu rasta. Tako djeluje Forcapil Anti-chute: prirodni ekstrakti biljaka u kombinaciji s vitaminima i mineralima jačaju folikul i korijen vlasi te produljuju njihovu anagenu fazu i životni vijek.

Dostupno u ljekarnama, specijaliziranim prodavaonicama i webshopu Sophia.hr.

26. travanj 2024 23:56