11. listopad 2019.

HBOR iz godine u godinu potvrđuje status Poslodavca Partnera 

dodjela certifikata Poslodavac Partner HBOR   

Hrvatska banka za obnovu i razvitak i ove je godine nagrađena za kvalitetu upravljanja ljudskim resursima. Ivana Mahovlić, izvršna direktorica, primila je prestižni certifikat Poslodavac Partner. Certifikat je uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke SELECTIO, koja ovim certifikatom nagrađuje izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima već 14 godina. 

- U HBOR-u kontinuirano radimo na svim segmentima kvalitetnog upravljanja ljudskim potencijalima  - od samog odabira zaposlenika do njihovog kvalitetnog usavršavanja sukladno potrebama pojedinog radnog mjesta. Vjerujemo da je poštivanje ovih standarda preduvjet za izvrsnost rada naše Banke. Potvrđivanje statusa Poslodavca Partnera vrijedno je priznanje HBOR-u i svim našim dosadašnjim inicijativama na području upravljanja ljudskim resursima te ćemo i dalje raditi kako bismo ovaj status održali, ali i unaprijedili ga u budućnosti  - istaknula je Ivana Mahovlić, izvršna direktorica u HBOR-u. 

Hrvatska banka za obnovu i razvitak ističe se dobrim praksama brige za zaposlenike i njihov razvoj. Zaposlenici u HBOR-u često imaju priliku sudjelovati na raznim razvojnim projektima i dugoročnim usavršavanjima, ali i na raznim seminarima i konferencijama, a u Banci se općenito podržava i kultura razmjene i prijenosa znanja i informacija među zaposlenicima.

Primjerice, HBOR već dugi niz godina održava i njeguje interne edukacije za novozaposlene gdje predstavnici iz svih organizacijskih jedinica prezentiraju svoje područje rada, a česte su i prezentacije novih znanja koje radnici putem otvorenih prezentacija izlažu svim zainteresiranim kolegama.

HBOR se u ovogodišnjem procesu certifikacije ponovno istaknuo i u područjima koja se odnose na regrutiranje i selekciju te upravljanje učinkom zaposlenika. Takav rezultat je, među ostalim, odraz odlično postavljenih procesa vođenja regrutiranja i selekcije te njihovog kontinuiranog unaprjeđenja. Certifikacijski tim posebno je pohvalio kvalitetu zaštite podataka prikupljenih u procesu regrutiranja i selekcije i napore koje HBOR ulaže u osiguravanje jednakih mogućnosti kandidatima u selekcijskim postupcima. Također, u sklopu HBOR-ovog sustava upravljanja učinkom, svi zaposlenici dobivaju povratnu informaciju o svojoj uspješnosti kroz kvartalne i godišnje razgovore.