Ukratko
StoryEditor

Highlander predstavio najnoviju avanturu - Highlander Ras Al Khaimah, UAE

20. Travanj 2021.
HIGHLANDER RAS AL KHAIMAH
Ujedinjeni Arapski Emirati se pridružili Egiptu na listi impresivnih HIGHLANDER lokacija na Srednjem Istoku

HIGHLANDER započinje kao planinarska avantura, koja se potom pretvara u avanturu života. U jednoj kratkoj, ali jasnoj rečenici može se sažeti filozofija HIGHLANDERa – impresivnog planinarskog doživljaja. HIGHLANDER je svoju premijeru doživio 2017. godine na najljepšoj hrvatskoj planini Velebitu, a pet godina kasnije, najavljene su nove rute na impresivnim svjetskim lokacijama, poput Egipta i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Jučer je održana press konferencija upravo za potonju lokaciju, u egzotičnom emiratu - Ras Al Khaimahu. HIGHLANDER55 RAS AL KHAIMAH x UAE službeni je naziv događaja, koji će se održati od 18. do 20. studenog 2021. godine.

Atraktivna staza prolazit će preko Jebel Jaisa, najvišeg vrha planinskog lanca Hajar, a suprotno uvriježenom mišljenju, nije pustinjski teren, već se odvija na prekrasnoj i zahtjevnoj planinskoj stazi. Hajar planine nastale su prije više od 70 milijuna godina, u istočnom dijelu Ras Al Khaimaha, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Omana. S 1934 m nadmorske visine, vrh Jebel Jais ima vizuru od koje doslovce zastaje dah. Područje Ras Al Khaimah sadrži više različitih ekosustava; tereni se izmjenjuju od suhih pješčanih pustinja preko svježih obalnih dijelova i slanih ravnica do šuma mangrova i planinskih dijelova, što ga čini fascinantnim mjestom za sve ljubitelje prirode i avanturiste, a ujedno je i dom brojnim planinskim kozama, devama, lisicama, divljim mačkama, kao i stotinama vrsta ptica.

Najavu događaja u UAE podržao je i novi globalni ambasador HIGHLANDERa – Ryan Pyle. Ryan je svestrani istraživač, adventure fotograf, TV producent i voditelj. Stvorio je, snimio i vodio četiri sezone Extreme Treks serijala, kao i mnoge druge međunarodno priznate outdoor serijale. Njegove su fotografije krasile naslovnice New York Times-a, Wall Street Journal-a, Time-a, Forbesa i drugih međunarodnih publikacija, kao i nekoliko knjiga. Discovery Channel i BBC Earth samo su neke od televizija na kojima su njegovi serijali rušili rekorde gledanosti i bile prikazivane u gotovo svakome kutku svijeta, te kao takav zaista predstavlja veliku dodanu vrijednost HIGHLANDER-u na globalnoj razini.

- HIGHLANDER avantura pruža vam jedinstvenu priliku za istražiti neke od jedinstvenih lokacija u svijetu kako bi se oslobodili stresa svakodnevnog života uz logističku podršku lokalnih organizatora. Vjerujem da su upravo događaji poput HIGHLANDER-a Ras Al Khaimah budućnost zdravstveno-pustolovnog turizma - rekao je.

UAE se tako pridružio Egiptu na listi novih atraktivnih HIGHLANDER lokacija na Srednjem Istoku. U EGIPTU će se HIGHLANDER55 QUSOOR ALARAB x EGYPT održati od 28. do 30. listopada.

- Želimo inspirirati ljude da izađu iz svoje zone komfora i ustaljene rutine, kako bi postali bolja verzija sebe, a pritom doprinijeli i boljem svijetu. HIGHLANDER pruža fantastičnu once-in-a-lifetime avanturu na kultnim svjetskim odredištima. Jedno od takvih je i HIGHLANDER Ras Al Khaimah x UAE koji će svojim sudionicima pružiti jedinstvenu priliku za planinarenje na prekrasnoj planini Jabel Jais, koja se nalazi u srcu pustinje što naglašava posebnost i različitost u odnosu na ostale događaje serije HIGHLANDER – izjavio je Jurica Barać, HIGHLANDER CEO, pritom ističući kako HIGHLANDER nije utrka, stoga nemaju natjecatelje, nego sudionike, koji nakon što prođu stazu, dobiju status HIGHLANDER-a i planinarski bedž (umjesto medalje).

Jedan od najvažnijih ciljeva ovog događaja je promocija aktivnog i zdravog načina života kroz planinarenje, kao i očuvanje i briga za prirodu koju ostavljamo generacijama u nasljeđe, promovirajući tzv. Leave No Trace filozofiju, a želja im je da u budućnost HIGHLANDER događaj(i) zasluži status '100% Green Eventa'.

- Jabel Jais zadivljujuća je planina. Zapanjujući vidici, impresivne zvjezdane noći i raznovrstan životinjski svijet ono je što će vas dočekati na njoj. Nakon ranih zimskih kiša u studenom, planine Ras Al Khaimaha obojene su ljubičastim ljiljanima, divljim irisima i bijelim tratinčicama. Postoji toliko toga što HIGHLANDER Ras AL Khaimah može ponuditi sudionicima i uzbuđeni smo što imamo priliku biti domaćini zaljubljenicima u prirodu iz cijelog svijeta - nije skrivao svoje oduševljenje Fadi Hachicho, direktor događaja HIGHLANDER Ras Al Khaimah x UAE.  

HIGHLANDER ima svoje inačice u zemljama kao što su Srbija (Stara Planina), Bosna i Hercegovina (Blidinje), Crna Gora (Durmitor), Austrija (Murau) i Grčka (Olimp), Egipat (Qusoor El Arab), Ujedinjeni Arapski Emirati (Ras Al Khaimah), a u 2021. godini su najavljeni Maroko (Toubkal), Portugal (Melgaço), Sjeverna Makedonija (Ohrid), Španjolska (Duero-Douro),  Saudijska Arabija (Abha) i Slovenija (Julianske Alpe).

HIGHLANDER će možda započeti kao planinarska avantura, ali će s vremenom postati avantura života, putovanje koje će sudionike odvesti kroz predivan i raznolik krajolik, najljepše planinarske staze, beskonačne šume i moćne planine, ali prije svega, putovanje na kojem će spoznati pravog sebe.

Više informacija potražite na: https://highlanderadventure.com/

20. travanj 2024 00:01