Ukratko
StoryEditor

HPB CRO kartica za jačanje domaćeg turizma

04. Prosinac 2020.

Utjecaj globalne pandemije u ovoj nam je godini prilično ograničio međunarodna putovanja te su mnoge avionske karte i rezervacije ostale u ladicama, a na putovnicama se skupila prašina. Nove izvanredne, ali i izazovne okolnosti mnogim su velikim destinacijama diljem svijeta bile poticaj i prilika da poduzmu proaktivne korake za rast domaćeg turizma i iskorištavanje njegovih mogućnosti. Usredotočenost na domaći turizam jedna je od mjera oporavka od ekonomskih utjecaja pandemije kojom poznata svjetska odredišta istovremeno štite radna mjesta, potiču domaću potrošnju i poduzetništvo, ali i ljude da istražuju vlastitu zemlju.

Priliku za jačanje domaćeg turizma iskoristilo je i naše Ministarstvo turizma koje je osmislilo Hrvatsku turističku karticu - CRO karticu, a njen je potencijal prepoznala Hrvatska poštanska banka i postala  prvi izdavatelj te kartice u Hrvatskoj.

Vođena idejom i misijom o stvaranju uvjeta za bolji život u Hrvatskoj, HPB se uključila u realizaciju ovog projekta koji predviđa da poslodavci uplaćuju sredstva na karticu kao nagradu zaposlenicima, a što za njih predstavlja neoporezivo davanje do 2.500 kuna godišnje.

Ovom je karticom moguće plaćati troškove koji se odnose na turističke djelatnosti u Hrvatskoj te na taj način i vlastitom potrošnjom poduprijeti hrvatske poslodavce i razvoj hrvatskog turizma u ovo specifično vrijeme globalne pandemije.

CRO kartica HPB-a je Visa debitna kartica privlačnog dizajna i s mogućnošću beskontaktnog plaćanja. Moguće ju je koristiti u ugostiteljskim objektima ili za bilo koje turističke usluge u Hrvatskoj, na fizičkim prodajnim mjestima gdje se prihvaćaju kartice. Uz ovu karticu moguće je iskušati široku gastronomsku ponudu ili krenuti na zasluženi odmor diljem Lijepe naše ostvarujući dodatne popuste i pogodnosti koje je omogućilo Ministarstvo turizma u suradnji s pružateljima turističkih i ugostiteljskih usluga. Nakon što se potroše sredstva na kartici, moguće ih je nadoplatiti novim prijenosom i to bilo kojim kanalom, što osim korisnika kartice, može napraviti njegov poslodavac, ali i obitelj i prijatelji. Na taj se način uživanje u ljepotama domaćih destinacija nastavlja!

25. travanj 2024 14:40