Ukratko
StoryEditor

Izvrsnost u izazovima - Priznanje poslodavcima za nošenje s izazovima

28. Rujan 2021.
foto Igor Kralj/pixsell

24sata i HiPP najnoviji su nositelji priznanja Izvrsnost u izazovima. Riječ je o tvrtkama koje već dulji niz godina imaju certifikat Poslodavac Partner, stoga ne čudi da su i kroz pandemiju koronavirusa pokazale izvrsne prakse u upravljanju ljudima.

Konzultantska kuća SELECTIO od početka pandemije koronavirusa prati i odaje priznanje onim kompanijama koje su u proteklom periodu pokazale fokus na brigu za svoje zaposlenike. Kako bi poslodavci stekli priznanje Izvrsnost u izazovima, prolaze kroz evaluaciju svojih procesa upravljanja ljudima, načina organizacije rada u krizi, kao i načina komunikacije sa zaposlenicima. Uz to, procjenjuje se i koje su inicijative kompanije pokrenule kako bi osigurale zdravlje i psihološku dobrobit zaposlenika, kao i tehnološka spremnost tvrtke na rad u promijenjenim okolnostima.

U 24sata fokus je bio na kontinuiranoj i transparentnoj komunikaciji sa zaposlenicima. Sve promjene u organizaciji rada komunicirane su pravovremeno te je poticana dvosmjerna komunikacija. Uz to, zaposlenicima je već nekoliko godina dostupna besplatna psihološka pomoć kroz psihološko savjetovanje, a od početka 2021. godine, svi zaposlenici imaju prilike pohađati program iz područja wellbeinga – radionice i edukacije na teme stresa, mentalnog zdravlja te balansa privatnog i poslovnog života. Organizirane su i humanitarne akcije za područja pogođena potresom – doniranje opreme školama i obnova dječjeg doma.

Tvrtka HiPP, čija je proizvodnja u Hrvatskoj smještena u Glini, pokazala je iznimnu reakciju na potres te spremnost na pomoć pogođenim zaposlenicima, unatoč šteti koju je pretrpjela i sama tvornica. Uz materijalnu pomoć, omogućena je psihološka pomoć za sve zaposlenike te velika fleksibilnost rada, pogotovo u periodu neposredno nakon potresa. Tvornica je u tom periodu bila otvorena za lokalnu zajednicu (korištenje vode, struje i telefonije), a donirano je i 50 agregata za struju.

24. travanj 2024 21:01