Ukratko
StoryEditor

JYSK isplatio zaposlenicima gotovo tri milijuna kuna bonusa

25. Listopad 2021.
Svakom od zaposlenika najuspješnije trgovine isplaćen bonus od gotovo 30.000 kuna

Jedna od najvažnijih pogodnosti koje JYSK kao poslodavac osigurava svojim zaposlenicima su isplate bonusa koji mogu premašiti iznose od više desetaka tisuća kuna. Budući da je danski maloprodajni lanac i tijekom financijske godine 2020./2021. poslovao veoma uspješno, pojedinačni su bonusi zaposlenika koji rade u trgovinama prema ostvarenom rastu prometa isplaćeni u iznosima do gotovo 30.000 kuna, a ukupno isplaćen godišnji bruto bonus zaposlenicima u hrvatskim trgovinama iznosi 2.950.929,86 kuna.

Sustav koji motivira zaposlenike i potiče na izvrsnost

- JYSK  je ponosan na svoj sustav bonusa jer ga smatramo iznimno motivirajućim za naše zaposlenike, a pravila su jako jednostavna i svima poznata. Naime, zaposlenici svake naše trgovine imaju mogućnost ostvariti bonus sukladno rastu prometa pojedine trgovine u odnosu na prethodnu godinu. To znači da postoje i razlike u isplaćenom bonusu između samih trgovina, a visina bonusa ovisi samo o rastu prometa, dakle gornja granica iznosa ne postoji. Ovakav sustav se pokazao veoma uspješnim jer su naši zaposlenici motivirani za rad, a budući da se bonus na promet isplaćuje na temelju zajedničkog rada bez obzira na radno mjesto u trgovini  ovaj model iznimno potiče timsku atmosferu. U konačnici imamo zadovoljne zaposlenike i kupce koji imaju najkvalitetniju uslugu - izjavila je Country managerica u JYSKu, Vesna Kukić Lončarić.

Najuspješnije trgovine

Tijekom financijske godine 2020./2021. najuspješniji tim s najvećim isplaćenim bonusom bio je iz trgovine na zagrebačkoj adresi u Arena parku, koji prate timovi iz West Gate centra te tim iz JYSK trgovine u Koprivnici.

19. travanj 2024 16:31