Ukratko
StoryEditor

Kako Coca-Cola ostvaruje uštedu na troškovima ispisa?

24. Svibanj 2021.
Coca-Cola HBC Hrvatska odabrala je Kyocera Document Solution kao najboljeg ponuđača na regionalnom natječaju za obnavljanje flote ispisnih uređaja i implementiranje centraliziranog upravljanja svim uređajima za ispis

Uspješna suradnja Coca-Cole HBC-a i Kyocera Document Solutiona započela je još 2012. godine u Hrvat­skoj putem suradnje Coca-Cole HBC-a i Kyocerina partnera – poduzeća Xenon Forte. Tom suradnjom u Coca-Coli HBC-u Hrvatska postignuta je transparentnost toka dokumenta te su ostvarene znatne uštede, što je jedan od glavnih razloga za nastavak suradnje te proširenje na susjedne zemlje – Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu. Kyocera Document Solution prepoznat je i odabran kao najbolji ponuđač na regionalnom natječaju za obnavljanje flote ispisnih uređaja i implementiranje centraliziranog upravljanja svim uređajima za ispis koji je objavila Coca-Cola HBC Hrvatska.

Optimizacija uređaja za ispis

U Coca-Coli HBC-u Hrvatska previše je uređaja različitih proizvođača stvaralo velike troškove i onemogućavalo praćenje toka dokumenata. Troškovi se nisu mogli predvidjeti, a time ni planirati u godišnji proračun. Zamjenom postojećih uređaja i optimiziranjem količine uređaja smanjeni su troškovi, a uvođenjem MyQ ispisnog rješenja čije specifikacije savršeno odgovaraju potrebama i zahtjevima Coca-Cole HBC-a omogućen je nadzor i praćenje dokumenata.

U Sloveniji i Bosni i Hercegovini tek će se postići ono što je u Hrvatskoj ostvareno u dugogodišnjoj suradnji.

Sigurnost dokumenata

Različiti modeli uređaja onemogućavali su da se sigurnost ispisa i dokumenata može pratiti i osigurati na jedinstveni način.

Optimizacijom je uvedeno pristupanje uređajima putem ID kartice ili PIN-a koje osigurava povjerljivost ispisa na svim lokacijama, čime je znatno povećana sigurnost dokumenata i ispisa. Mogućnost Print&Follow osigurava raspoloživost ispisa na svim uređajima.

Zamjena matričnog ispisa

U Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini matrični ispis i skeniranje predstavljali su visok trošak u održavanju i nabavi. Matrični pisači su korišteni za specijalne ispise logističkih dokumenata.

Postojeći matrični pisači zamijenjeni su laserskim ispisom na pisačima Kyocera, čiji najam uključuje i skenere. Time se znatno pridonijelo uštedi sredstava pri nabavi i održavanju.

Povećana produktivnost

Izborom poduzeća Xenon Forte kao pružatelja usluga na području ispisa i skeniranja pojednostavnjeni su interni procesi, koji više ne zahtijevaju brigu o nabavi potrošnih materijala i servisnom održavanju. Kao rezultat toga postignuto je rasterećenje IT odjela i odjela nabave, što je imalo utjecaj na povećanu produktivnost.

Pouzdano, kvalitetno, jeftinije

Mišo Predojević, rukovoditelj Službe za poslovna rješenja i sustave, Coca-Cola HBC Adria: Suradnja s Xenon forte omogućila je novi, moderniji izgled naših papirnatih dokumenata

– Nakon dugogodišnje uspješne suradnje s tvrtkom Xenon Forte u Hrvatskoj, jako nam je drago da je Kyocera postala globalni partner na razini Skupine Coca-Cola HBC, što je omogućilo da proširimo suradnju i na ostale dvije tvrtke u sastavu Poslovne jedinice Coca-Cola HBC Adria –​ Bosnu i Hercego­vinu te Sloveniju. Uz pomoć naših pouzdanih partnera iz tvrtke Xenon Forte, iskoristili smo priliku da unaprijedimo postojeću suradnju i uslugu u Hrvatskoj te uspostavimo jednako kvalitetnu uslugu u BiH i Sloveniji. To je izravno utjecalo na zadovoljstvo naših zaposlenika i omogućilo novi, moderniji izgled naših papirnatih dokumenata uz povećanje zadovoljstva našega prodajnog i financijskog tima i, što je još važnije, naših kupaca.

Coca-Cola HBC je u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini s po­duzećem Xenon Forte potpisala dugoročni ugovor koji uključuje kompletnu uslugu najma (servisiranje, praćenje potrošnog materijala i praćenje ispisa u sve tri zemlje).
Postignuto je centralizirano upravljanje cijelom flotom ispisnih uređaja MyQ rješenjem, što je dovelo do preciznog praćen­ja dokumenata i raspodjelu troškova po odjelima, projekti­ma i mjestima troškova. Omogućeni su mjesečni i ostali izvještaji i analize za lakše planiranje budućih troškova.

U sve tri tvrtke povećana je sigurnost i kvaliteta usluge ispisa, faksiranja i skeniranja i optimizirana količina uređaja, što je dovelo do konačne veće efikasnosti opreme i rada djelatnika te smanjilo ukupne troškove.

18. travanj 2024 06:04