Ukratko
StoryEditor

Kako komunicirati o teškim temama i odnijeti pobjedu na ‘bojišnici uma‘?

17. Rujan 2020.
Piše:
piše PROMO
Odgovore potražite na ovogodišnjoj HR Days konferenciji, 23. i 24. rujna.

Još svega tjedan dana dijeli nas od početka ovogodišnje HR Days konferencije, a među desetak interesantnih predavanja koje će najveće regionalno okupljanje HR profesionalaca ponuditi, svoje mjesto će pronaći naći dvije itekako aktualne i kompleksne teme...

U naletu negativnosti, koji je svojim čvrstim stiskom sivila i nesigurnosti početkom godine obgrlio čitav svijet, HR profesionalci su kao nikada ranije bili primorani intervenirati u trenutku, gotovo instinktivno, kako bi se suočili s komunikacijom teških tema. 

Bez uobičajenih mjeseci za pripreme, morali su progovoriti o sigurnosti, zdravlju, neizvjesnosti, lošim poslovnim rezultatima, gubitku tržišta, otpuštanju zaposlenika, potrebi za transformacijom poslovanja, restrukturiranju organizacija… 

U tim trenucima nemoguće je izbjeći pitanja poput:

Uspijevamo li se prilagoditi novim komunikacijskim potrebama i brigama naših dionika?

Zašto su teške teme lakmus održivosti i kako o njima razgovarati?

Zašto su otvorenost, suradnja i uklanjanje tradicionalnih hijerarhija preduvjet za preživljavanje u današnjem VUCA svijetu kojeg karakteriziraju nestabilnost, nesigurnost, složenost i dvosmislenost? 

Gdje pronaći hrabrost za hodanje zaraslim stazama? 

To su teme kroz koje će nas svojim predavanjem 'Od straha do povjerenja: komunikacija teških tema' provesti Daria Mateljak, direktorica konzultantske kuće Hauska & Partner i sveučilišna predavačica iz područja komunikacija i društvene odgovornosti.

Korisne, praktične i učinkovite savjete kako se nositi s negativnim efektima krize i istovremeno osnažiti naš 'mišić volje' donosi predavanje 'Bojišnica uma za zaposlenike, menadžere, neurotike i ne neurotike - mentalno kondicioniranje i druga dopuštena sredstva osnaživanja', magistra psihologije Mateja Sakomana.

Kroz studije slučaja i konkretne primjere Sakoman otkriva kako se stvarnim ljudima, između ostalih i menadžera i zaposlenika ljudskih resursa, kroz neku intervenciju preokrenuo čitav život.

Govora će biti i o fenomenu ''izigravanja žrtve'', o skrivenim herojima današnjice koji su često umorni, pospani i hodaju svijetom kao pritisnuti nekim nevidljivim teretom, a poseban naglasak će biti stavljen na razumijevanje modela ljudske ličnosti i  njegovih zakonitosti.

Tu ćemo stati, a više informacija potražite na stanicama HR Days konferencije!

18. travanj 2024 19:24