Ukratko
StoryEditor

Kandit za tri kvartala 2021. rastao u Hrvatskoj za 6,7 posto

29. Listopad 2021.

Poslovni rezultati Kandita nastavljaju pokazivati pozitivan trend zahvaljujući sustavnom unapređenju poslovanja i kvalitete proizvoda te efikasnom upravljanju troškovima.

Kandit  je u prava tri kvartala 2021. godine ostvario 164 milijuna kuna prihoda od prodaje. Zahvaljujući novom poslovnom modelu, prema kojem je distribuciju Kanditovih proizvoda na hrvatskom tržištu preuzela Saponia, ostvaren je u Hrvatskoj rast prihoda od prodaje za 6,7 posto. U strukturi prihoda od prodaje Kandita, u Hrvatskoj je ostvareno 54 posto . Fokusiranjem na ostvarivanje planiranih poslovnih ciljeva ostvarena je EBITDA od 21,6 milijuna kuna uz EBITDA maržu od 13 posto.

Projekti Kandita u prvih devet mjeseci ove godine fokusirani su na financijski najveću kategoriju – čokolade te na grupe proizvoda koje imaju trend rasta i značajan udio na tržištu. Linije proizvoda koje su konceptualno povezane i promovirane kroz cjelovitu marketinšku kampanju pokazale su se kao dobar smjer te je, osim novih redovnih proizvoda, Kandit izašao i s limitiranim linijama.

Najveći utjecaj na prodaju Kandita ima predblagdansko vrijeme kada Kandit, već tradicionalno, priprema prigodni program. Za ovu godinu pripremljena je nova linija proizvoda, kreirana u suradnji s Majom Šuput. Linija povezuje više proizvoda s posebno kreiranom recepturom i dizajnom koji će potrošačima pružiti zadovoljstvo darivanja ali i uživanja u okusima novih Kandit proizvoda.

20. travanj 2024 06:46