Ukratko
StoryEditor

Kazališni film – novi online format idealan za tvrtke i poduzetnike

05. Listopad 2021.
Kazalište Plantet Art

Privatno Kazalište Planet Art prošle je godine u jeku korona krize iznjedrilo inovativan projekt 'Online kazalište' u kojem je gledateljima ponudilo svoje najbolje komedije u online formatu, prilagođene za ekran, snimljene s četiri kamere i profesionlanim ozvučenjem koji su sami gledatelji nazvali 'Kazališni film'.

Predstave su gledane diljem svijeta, od Hrvatske preko regije i Europe do obje Amerike, Australije i Novog Zelanda.

Ova vrsta odlaska u kazalište pokazala se i kao odličan i originalan poklon kojim tvrtke mogu darivati svoje zaposlenike i poslovne partnere u raznim prigodama, od blagdanskih do raznih obljetnica i drugih. Na ovaj način darovani mogu uživati u izvrsnim kazališnim predstavama gdje god se nalaze i sa cijelom obitelji.

U ponudi su višestruko nagrađivane komedije 'Velika Zvjerka', 'Tko je ovdje lud?' i 'Ritina škola' koja je upravo prošli tjedan na Međunarodnom festivalu 'Zlatna liska' u Mostaru dobila još jednu u nizu nagrada - Grand prix za najbolju predstavu Festivala.

Ove predstave se, uz još 'Posljednju Freudovu seansu' i 'Ljubavna pisma Staljinu', u skladu s covid mjerama, mogu pogledati i uživo u Kazalištu Mala scena gdje su na rasporedu subotama u 20 sati, a prva na rasporedu u subotu 9. listopada je upravo 'Ritna škola'.  'Velika Zvjerka', komedija koja govori o biznisu danas, a koja je do sada izvedena više od 200 puta, na rasporedu je 23. listopada.

I dok se predstave u kazalištu mogu pogledati samo u danima kada su na rasporedu, Online kazalište dostupno je u svakom terminu prema dogovoru.

Tvrtke koje su svoje zaposlenike i poslovne partnere počastile Online kazalištem pune su riječi hvale za projekt, predstave i prijenos, a neke su se za ovu vrstu darivanja odlučile i u više navrata što najbolje govori o dobrom prijemu online kazališnog formata kod darivanih.

Pokušali smo se prilagoditi novim uvjetima koji uslijed korona krize nisu bili nimalo poticajni za kazalište i kao odgovor na nju pokrenuli smo Online kazalište koje se pokazalo kao pun pogodak. Ova kriza nam je, u stvari, poslužila kao poticaj da krenemo u jednom potpuno novom smjeru i osmislimo novi kazališni format koji ima budućnost i mimo pandemijskih uvjeta, jer omogućava svima koji iz bilo kojeg razloga ne mogu fizički doći u kazalište da pogledaju predstave gdje god da se nalaze i u vrijeme koje im odgovara - kaže Marko Torjanac.

24. travanj 2024 06:49