14. siječanj 2020.

Lothar Thoma novi je direktor za Air & Sea u tvrtci Gebrüder Weiss

Gebrueder Weiss, Lothar Thoma   
piše PROMO
piše PROMO

Nadzorni odbor imenovao 52-godišnjeg Lothar Thoma nasljednikom Heinza Senger-Weissa

Lothar Thoma preuzima početkom 2020. odgovornost za područje Air & Sea u međunarodnom transportnom i logističkom poduzeću Gebrüder Weiss. Doktor ekonomije dolazi na mjesto u Upravi u kojoj se još nalaze Wolfram Senger-Weiss (predsjednik), Peter Kloiber i Jürgen Bauer.

Odgovarajuću odluku je usvojio Nadzorni odbor tvrtke Gebrüder Weiss u prosincu 2019. Kao što je tvrtka već sredinom godine objavila, prethodnik Heinz Senger-Weiss (45) odlučio je napustiti svoju operativnu ulogu u Upravi tvrtke Gebrüder Weiss na kraju godine.

52-godišnji Thou sada ima raznolike zadatke u globalnom poduzeću: Gebrüder Weiss je danas prisutan u 30 zemalja. Najzapadnija poslovnica se nalazi u San Franciscu, a najistočnija u Taipehu, Taiwanu. Na važnim prekomorskim čvorištima tvrtka Gebrüder Weiss se uz svoju stručnost u području zračnog i pomorskog prijevoza dodatno pozicionira kao specijalist na području logističkih rješenja i ima vlastite terminale. Među njima se nalaze Los Angeles, Chicago, Atlanta, Singapur, Hongkong, Shanghai i Tokio. Deklarirani cilj poduzeća je da svojim klijentima širom svijeta ponudi jedinstvene standarde i IT rješenja u području upravljanja lancem opskrbe. Ovom uslugom Gebrüder Weiss želi dodatno ojačati svoj položaj među liderima u okviru kvalitete u svojoj industrijskoj grani.

Lothar Thoma je svoj radni doprinos za Gebrüder Weiss na području zračnog i pomorskog prijevoza započeo već 1. rujna 2019. Od tada su se sve aktivnosti na tom području postepeno prenosile na njega. Rođen u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg već duže od 20 godina radi u sektoru logistike i donedavno je kao predsjednik uprave bio odgovoran za ukupno poslovanje međunarodnog logističkog koncerna. Prije toga je imao različite vodeće pozicije kod renomiranih međunarodnih transportnih i logističkih poduzeća.