Ukratko
StoryEditor

Mali svjetionik nagradio Naj radnika Hrvatske!

15. Studeni 2021.

Projekt društveno odgovornog karaktera, Mali svjetionik, još je jednom 'Naj radniku Hrvatske' dodijelio nagradu od 100.000 kuna.

U petak, 12.11.2021., je u Zagrebu u City Plazi uz online prijenos održana dodjela nagrade u sklopu projekta Mali svjetionik koji je nadahnut radom i djelom pokojnog Dr. Dražena Glavaša, a provodi se u svrhu otkrivanja svjetionika čija osobnost inspirira i ulijeva nadu u bolju Hrvatsku. 

Pristiglo je 550 prijava, a stručna je komisija definirala Top 10 finalista. Ipak, kao i svake godine, javnost je bila ta koja je odabrala dobitnika nagrade – primljeno je čak 12.500 glasova.

Naj radnikom je proglašen Zlatko Pisac iz lučke kapetanije Split koji je dobio 3.131 glas publike. Drugo mjesto i 10.000 zaslužila je Irena Rončević iz humanitarne udruge Kap u moru Korčula s 2.257 glasova, dok je na trećem mjestu s nagradom od 5.000 kuna bila Renata Štimac iz obrta Ivan 365 s 1.747 glasova.  

Nagrade su uručili ponosni osnivači projekta Ivan Topčić i Kristijan Cinotti.

- Ovu nagradu zovemo Mali svjetionik za velike ljude – mali zato što među nama nema menadžera, TV zvijezda, političara nego običnih radnika koji žive običan život i mi želimo ispričati njihove priče, a svjetionik zato što oni donose svjetlo svojim radom, trudom. Mi želimo bolju Hrvatsku, u kojoj se ne kuka non stop nego je cilj da priče malih svjetionika dođu u prvi plan, da pokažemo kako se poštenje i rad cijene ako naporno i vrijedno radiš, dajući primjer drugima i svojoj djeci. Želimo nagraditi rad i poštenje, potaknuti poduzetnike da to prepoznaju i nagrađuju - rekao je Cinotti. 

Organizatori čestitaju i ostalim finalistima koji su predstavili Hrvatsku u pozitivnom svjetlu i pokazali svoj etički pristup radu. To su uz bili Jasmina Bešlagić iz restorana Gladne oči, Veronika Matijašić iz Ljekarne Stari Mikanovci, Maria Tomić Preiner iz Financijske agencije, Sunčica Kunić iz Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu, Dominik Sakač iz Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot, Ana Cvitan Laković iz Talijanske osnovne škole Galileo Galilei i Martina Husta iz slastičarne Livadić u Samoboru.

S obzirom na neprofitni karakter, zahvaljujući organizatorima - društvu Mazars, Udruzi Partner, Udruzi Rhema i Tim Kabel, te partnerima Bit Promet, Profil Klett, Udruženju Croma, Udruzi U4 HR, Prima., DM, Strabag, JYSK i Bauwerk Grupi te HUP-u, projekt je ponovno ispunio svoju misiju i istaknuo vrijednosti malog, a velikog čovjeka!

Više o projektu saznajte na www.malisvjetionik.hr.

24. travanj 2024 12:06