Ukratko
StoryEditor

MK Group: Investicijsko ulaganje od pet milijuna eura u Istri

23. Listopad 2019.
Kai Behrens generalni direktor

Tvrtka MK Group od 2017. godine vlasnik je Skipper Resort-a u Savudriji u Istri, koji se prostire na preko 200.000 m2. Kompleks obuhvaća Kempinski Hotel Adriatic, 21 luksuznu vilu, golf teren i apartmane ukupne površine preko 15.000 kvadrata.

Ovogodišnjim investicijama od preko 3 milijuna eura u Kempinski Hotel Adriatic u Hrvatskoj i najavljenim novim ulaganjima od 2 milijuna eura tijekom naredne godine, tvrtka MK Group potvrđuje jasnu namjeru razvoja turističkih destinacija u kojima posluje  te želju da ih učini omiljenima regionalnim i europskim turistima.

- Nije tajna da Istra pruža velike potencijale za razvoj turizma. MK Group u ovom dijelu regije želi biti aktivan partner razvoja ne samo hotelskih ponuda već čitavih destinacija, te ih želi učiniti novim omiljenim turističkim mjestima. Upravo zato pokrenuli smo ovaj investicijski proces - izjavio je Kai Behrens, generalni direktor Kempinski Hotela Adriatic u Savudriji.

Gospodin Behrens također jer istaknuo kako je u proteklom periodu uloženo više od 3 milijuna eura u renoviranje hotela, kao i da su najveći radovi bili renoviranje plaže hotela, rezidencije Skipper, vip plaže i restorana.

- U narednom periodu očekuju nas dodatne investicije od 2 milijuna eura u vile Skipper Resort-a kao i opremanje i preuređenje određenih apartmana. Idemo u susret trendovima i zahtjevima suvremenog turizma i želio ovaj dio Jadrana učiniti prvim izborom, ne samo za goste iz regije već i za one iz drugih europskih i svjetskih zemalja - dodao je Kai Behrens.

Podsjećamo da tvrtka MK Group u većinskom i manjinskom vlasništvu posjeduje 14 hotela u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, aerodrom Portorož te golf teren u Savudriji. Poseban značaj za razvoj sektora turizma u okviru MK Group ima suradnja s renomiranim svjetskim brendovima kao što su Kempinski i Sheraton.

26. travanj 2024 22:44