Ukratko
StoryEditor

MK Group izvojila 700.000 eura za novčane subvencije novim roditeljima u grupaciji

14. Prosinac 2021.

Petu godinu zaredom, MK Group u okviru programa 'Podrška porodici' nagrađuje svoje zaposlene u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji te Crnoj Gori, koji su se tijekom godine ostvarili u ulozi roditelja. U 2021. ova regionalna grupacija bogatija je za 152 novorođenčadi, a tim je povodom grupa izdvojila više od 55 tisuća eura, navodi se u priopćenju.

- MK Group već pola desetljeća dodjeljuje novčane subvencije zaposlenima koji su postali roditelji. To je jedna lijepa tradicija koja govori o odgovornosti i brizi za zaposlene. Na ovaj način pokazujemo da smo uz naše kolege u značajnim i posebnim trenutcima. Do sada je kroz program 'Podrške porodici' nagrađeno 700 obitelji i 1150 beba ukupnom sumom koja prelazi 300 tisuća eura - istaknuo je Mihailo Janković, generalni direktor MK Group, na regionalnom sastanku koji je ovim povodom organiziran u Beogradu.

Jelena Galić, predsjednica Izvršnog odbora AIK Banke, navela je da i bankarska grupacija provodi isti program za svoje zaposlene u AIK Banci i Gorenjskoj banci.

- Izuzetno mi je drago da već drugu godinu zaredom baš iz naše bankarske grupe dolazi najveći broj novorođenih beba i da ih ove godine ima još više nego prošle. Uvijek se radujemo novim članovima naše AIK porodice i, upravo zato, kao banka okrenuta budućnosti, ulažemo u djecu i nove naraštaje - izjavila je Galić na sastanku.

Ove je godine program 'Podrška porodici' proširen u velik društveno odgovorni projekt kroz donacije rodilištima diljem regije ukupne vrijednosti od 700.000 eura. Tim povodom, na regionalnom sastanku prisustvovali su i predstavnici rodilišta iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine. Oni su s potpredsjednikom MK Group, Aleksandrom Kostićem, simbolično obilježili početak realizacije donacija.

- Dolazak djeteta važan je trenutak za život svake obitelji, ali i za cijeli narod. Upravo je to bio motiv da proširimo naš program 'Podrške porodici'. Ove godine podržavamo ne samo obitelji naših zaposlenih, već i buduće roditelje u zemljama regije u kojima poslujemo. Cilj nam je pružiti dugoročnu podršku obiteljskoj politici i mjerama za poticanje nataliteta. U čitavoj regiji godišnje se rodi oko 140.000 beba, i mi želimo pomoći da dođu na svijet u što boljim uvjetima - izjavio je Kostić.

On se zahvalio predstavnicima rodilišta koji su svojim prisustvom uveličali regionalni sastanak, ali i ministrima zdravlja iz spomenutih zemalja regije koji su pružili podršku ovom projektu i pomogli u izboru rodilišta kojima su dodijeljene donacije.

U Hrvatskoj je izabrano zagrebačko rodilište Klinički bolnički centar Sestara milosrdnica.

- Klinički bolnički centar Sestara milosrdnica u Zagrebu dobio je vrijednu donaciju za naše rodilište koju ćemo mi iskoristiti za nabavu novog ultrazvučnog aparata. Mi smo treće najveće rodilište u Republici Hrvatskoj s otprilike tri tisuće poroda godišnje. Nažalost, i mi se suočavamo s padom broja novorođene djece i ovakve akcije su uistinu hvalevrijedne jer pomažu poboljšanju uvjeta o brizi o našim trudnicama i rodiljama - izjavio je Neven Tučkar, zamjenik direktora KBC Sestara milosrdnica u Zagrebu.

Uz ovu zdravstvenu ustanovu, donacije u okviru programa 'Podrška porodici' provode se u još šest rodilišta u regiji koje svake godine imaju sveukupno 16 tisuća novorođenčadi. Obnovljene odjele, odnosno novu opremu i uređaje dobit će i rodilište KBC 'Dr Dragiša Mišović' u Beogradu, rodilište 'UKC Ljubljana', rodilište Opće bolnice 'Danilo Prvi' u Cetinju i Opće bolnice 'Prim.Dr. Abdulah Nakaš' u Sarajevu, kao i odjeli za ginekologiju i opstetriciju bolnice 'Dr Mladen Stojanovi' u Prijedoru te Opće Bolnice Gradiška.

23. travanj 2024 11:07