Ukratko
StoryEditor

Molson Coors najavio umirovljrenje glavnog izvršnog diektora za Europu Simona Coxa krajem ove godine

04. Studeni 2021.
Molson Coors

Iz tvrtke Molson Coors Beverage Company, vlasnika Zagrebačke pivovare, danas je najavljeno umirovljenje Simona Coxa, predsjednika i glavnog izvršnog direktora odgovornog za poslovanje kompanije u Europi. Coxovu funkciju preuzet će Sergey Yeskov, dosadašnji direktor zadužen za poslovanje u središnjoj i istočnoj Europi (CEE). Obje odluke stupit će na snagu 1. siječnja 2022. godine.

- Sergeyevo sveobuhvatno iskustvo, stečeno diljem svijeta i na različitim pozicijama, kao i njegov stav da su ljudi uvijek na prvom mjestu, bit će sjajan doprinos ne samo našem europskom timu, već i cjelokupnom globalnom poslovanju. Molson Coors će pod Sergeyevim vodstvom nastaviti unaprjeđivati tvrtku za dobrobit zaposlenika i samog poslovanja naše europske jedinice - istaknuo je Gavin Hattersley, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Molson Coors.

Sergey Yeskov rođen je u Ukrajini, a u Molson Coorsu je radio na rukovodećim pozicijama u zemljama diljem svijeta. Pritom je ostvario dojmljive poslovne rezultate i izgradio snažnu reputaciju. Prije dolaska na poziciju direktora zaduženog za regiju središnje i istočne Europe, bio je predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Molson Coors International; u to je vrijeme živio u SAD-u i nadgledao poslovanje u Indiji, Africi, Latinskoj Americi i Japanu, kao i na brojnim drugim tržištima diljem svijeta. Osim toga, bio je i glavni direktor prodaje i komercijale u tvrtki Molson Coors Canada, a prije toga je predvodio poslovanje Molson Coorsa u Hrvatskoj i susjednoj Bosni i Hercegovini.

Simon Cox u mirovinu odlazi nakon više od tri desetljeća provedena u pivskoj industriji. Po zanimanju je majstor pivar, a u Molson Coorsu je proveo ukupno 16 godina: predvodio je timove zadužene za opskrbni lanac i prodaju, te obnašao stratešku funkciju u Ujedinjenom Kraljevstvu, nakon čega je uspješno preuzeo čelnu poziciju tvrtke u toj zemlji. Nakon toga je imenovan za čelnog čovjeka tvrtke Molson Coors Europe. Tijekom godina ostvario je izvrsne poslovne rezultate, među kojima su i preuzimanja tvrtki Cobra, Sharp’s Brewery i Aspall Cyder.

- Simon je naše europsko poslovanje doveo do pozicije u kojoj se trenutno nalazi. Zahvalni smo na svemu što je za nas učinio kako bismo ostvarili naša dosadašnja postignuća i postali to što smo danas. Nedostajat će nam njegova snažna vjera u naše vrijednosti, kao i njegova nepokolebljiva predanost našim ljudima i njihovoj dobrobiti. Istovremeno sam presretan jer će se napokon moći odmoriti, opustiti i putovati po svijetu sa svojom suprugom i djecom -  objasnio je Hattersley.

Europsko poslovanje tvrtke Molson Coors u prvih je devet mjeseci ove godine, zaključno s 30. rujnom, ostvarilo sjajne rezultate, dosegavši razine prihoda iz trećeg tromjesečja 2019. godine. Plan je nastaviti poslovati istom dinamikom, što uključuje i rast ulaganja u europska tržišta.

25. travanj 2024 02:21