Ukratko
StoryEditor

Održan prvi poslovni susret bonitetno izvrsnih tvrtki Grada Sinja i Splitsko dalmatinske županije

30. Studeni 2019.
Poslovni susret na temu bonitetna izvrsnost

Analitičko-bonitetna kuća Bisnode HR u suradnji s Gradom Sinjom 28. studenog 2019. godine u Galeriji Sikirica u Sinju održala je poslovni susret na temu bonitetna izvrsnost.

Susret, posvećen je bonitetno izvrsnim trvtkama kao najznačajnijim akterima razvoja gospodarstva regije u kojoj posluju, pozdravnim govorom otvorila je gradonačelnica Sinja Kristina Križanac.

Cilj ovog susreta je bio predstaviti najbolji dio gospodarstva grada Sinja i Splitsko - dalmatinske županije. Stoga je predstavnicima bonitetno izvrsnih tvrtki uručen i certifikat bonitetne izvrsnosti, potvrda izvrsnog i kvalitetnog rada tvrtke, koja će ih označiti kao odgovorne i poželjne poslovne partnere, ne samo u domaćoj poslovnoj javnosti, već i na tržištu Europske unije.
Čestitamo svim tvrtkama koje postižu izvrsne rezultate u razvoju gospodarstva Splitsko dalmatinske županije, a posebno tvrtkama koje su svoj uspjeh potvrdili Bisnode certifikat bonitetne odličnosti: MONTTRADE - SPLIT d.o.o., PODUZETNIČKI CENTAR SINJ d.o.o., DOBROBIT D.O.O., ANAFORA d.o.o., KALIBOVIĆ I PARTNERI d.o.o., BLOEM d.o.o., POLIKLINIKA DR.METER, HOTELI ŽIVOGOŠĆE d.d., RITAM d.o.o., GALEB D.D., PRVI TREPTAČ, ARITHMETICA d.o.o., SEMAFOR SINJ d.o.o., VODOPRIVREDA SPLIT d.d.

Koliko su značajne bonitetno izvrsne tvrtke za RH najbolje govori činjenica da, iako ih je 11,65 posto od ukupnog broja aktivnih tvrtki u HR, njihov udio u ukupnim prihodima države je 68 posto, u ukupnoj dobiti 75 posto a upošljavaju 67 posto ukupno zaposlenih u RH.

Od ukupnog broja tvrtki Grada Sinja i Splitsko Dalmatinske županije koje su predale završne račune za 2018. godinu, 8,48 posto je bonitetno izvrsnih, a one sudjeluju u ukupnom prihodu sa 71,3 posto, u ukupnoj dobiti s 93 posto i zapošljavaju 61 posto zaposelnika u Splitsko Dalmatinskoj Županiji.

Od ukupnih Tvrtki na području Grada Sinja 6 posto  je bonitetno izvrsnih tvrtki a one sudjeluju u ukupnom prihodu sa 65 posto, i zapošljavaju 56 posto zaposlenika ovog grada.

Bonitetna izvrsnost označava natprosječnu vrijednost tvrtke a Certifikat bonitetne izvrsnosti svrstava certificirane tvrtke u sam vrh domaće privrede, istovremeno ih stavljajući u ravnopravan položaj sa tvrtkama iz EU, jer se pri ocjenjivanju primjenjuje ista metodologija i dokazani kriteriji.

​Osim što je međunarodno priznat, Bisnode certifikat bonitetne izvrsnosti ističe se po transparentnoj, mjerljivoj metodologiji, koju su razvijali evropski stručnjaci u toku skoro 30 godina rada ove međunarodne grupacije.

23. travanj 2024 19:47