Ukratko
StoryEditor

Schneider Electric unaprjeđuje svoju strategiju umjetne inteligencije (AI) otvaranjem novog središta za umjetnu inteligenciju

23. Studeni 2021.

Schneider Electric unaprjeđuje svoju strategiju umjetne inteligencije otvaranjem globalnog središta za umjetnu inteligenciju i imenovanjem svog prvog direktora za umjetnu inteligenciju (CAIO). Nakon implementacije nekoliko poslovnih slučajeva s područja umjetne inteligencije, središte će osigurati skalabilnost i isporučiti mjerljivu vrijednost aktualnim i budućim AI projektima, navodi se u priopćenju.

Predanost AI inovacijama

Schneider Electric pomaže svojim klijentima u prikupljanju podataka na razini cjelokupnog lanca vrijednosti, što je od ključne važnosti za odlučivanje, agilnost i dekarbonizaciju. Kompanija nastoji nestrukturirane podatke preobraziti u vrijedne uvide za poslovanje, te ekološke inicijative. Novi poslovni modeli vođeni umjetnom inteligencijom koje Schneider Electric kreira, zahtijevaju nove alate i pristupe koji primjenjuju najnovije AI tehnologije.

Osim korištenja umjetne inteligencije za pomoć korisnicima u postizanju učinkovitosti i održivosti, novootvoreno globalno sjedište za umjetnu inteligenciju usredotočit će se i na razvoj internih AI aplikacija koje se koriste u Schneideru i njihovo usvajanje u velikim razmjerima. Schneider Electric središte će osigurati vođenje umjetnom inteligencijom u svim internim domenama, kombinacijom tehnologija, procesa i ljudskog utjecaja.

Kao organizacija, Schneider Electric neprestano nastoji promicati digitalizaciju i omogućiti rad na najučinkovitiji način. S novim središtem za umjetnu inteligenciju, Schneider želi odgovoriti na ključno pitanje: kako iskoristiti prednosti umjetne inteligencije za poticanje učinkovitosti, održivosti i kvalitete u svemu što radimo?

18. travanj 2024 09:03