23. siječanj 2020.

Sedam društava INA Grupe nagrađeno certifikatom Poslodavac Partner  

13.12.2019.,Zagreb - Ina, podjele nagrada i domjenak. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL    foto Pixsell
piše Lider 
lider@lider.media
piše Lider [email protected]

Certifikat Poslodavac Partner, koji konzultantska kuća SELECTIO dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima od 2005. godine, u prosincu 2019. godine po osmi put dodijeljen je Ini. Osim Ine, čak je šest društava INA Grupe nagrađeno ovim certifikatom, pa su tako nositelji i CROSCO, STSI, INA MAZIVA, Top Računovodstvo Servisi, Plavi tim te, po prvi put, INA Maloprodajni servisi, što svjedoči o kvaliteti procesa upravljanja zaposlenicima koju INA Grupa njeguje na razini cijele grupacije.

U ovogodišnjem postupku certifikacije, INA je ostvarila impresivnih 98% mogućih bodova, čime se svrstala među TOP 5 Poslodavaca Partnera i time se našla u samom vrhu najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj.

Sva nagrađena društva su u ovogodišnjem procesu certifikacije demonstrirala kvalitetu upravljanja zaposlenicima u svih pet opsežnih ocjenjivanih područja – Strategija, Regrutiranje i selekcija, Upravljanje učinkom, Usavršavanje i razvoj i Odnos prema zaposlenicima.

Društva su posebno pohvaljena za kvalitetu svojih praksi kada su u pitanju procesi regrutiranja i selekcije te prakse odnosa prema zaposlenicima. Društva su tako demonstrirala osiguravanje jednakih mogućnosti, kao i zaštitu podataka prikupljenih u procesu regrutiranja i selekcije, ali i kvalitetno planiranje zapošljavanja te visoki standard vođenja i nadzora procesa regrutiranja i selekcije općenito. Društva se ističu dobro postavljenim procesima interne komunikacije i redovito ispituju zadovoljstvo zaposlenika, a u ovogodišnjem procesu certifikacije, posebno je pohvaljen i napredak u mogućnostima korištenja fleksibilnih radnih aranžmana za povezana društva koja su se recertificirala, a pohvaljena su i visoka ulaganja u brigu za zaposlenike, te kvalitetno upravljanje privremenom radnom snagom.

image
13.12.2019.,Zagreb - Ina, podjele nagrada i domjenak. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
foto Pixsell

Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ljudskih resursa Ine, primila je certifikat Poslodavac Partner u ime Ine od Martine Kessler, Voditeljice projekta Certifikat Poslodavac Partner.

-Unatoč izrazito zahtjevnom tržištu, ponosni smo što možemo reći da je INA postigla dosad najbolje rezultate u području upravljanja ljudskim resursima te da je kontinuirano ulaganje u brigu o zaposlenicima prepoznato iz godine u godinu. Nastavit ćemo razvijati pozitivnu kompanijsku kulturu i programe s ciljem još većeg zadovoljstva naših radnika, jer ipak su oni ti na kojima se temelje postignuća naše kompanije. Zajedno s njima smo izgradili uspješno poslovanje tijekom naše 55-godišnje povijesti i zahvalni smo im na tome te želimo zadržati status poželjnog poslodavca u njihovim očima, ali i očima svih naših budućih zaposlenika - istaknula je Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ljudskih resursa Ine.

U ime ovisnih društava Ine, certifikat su preuzeli direktor društva Crosco g. Igor Kruljac, direktor društva INA Maziva g. Zoran Škrobonja, direktorica društva TRS gđa Snježana Ramač Posavec, direktor društva Plavi tim g. Goran Pavlović, direktor društva INA Maloprodajni servisi g. Borko Buturac i direktor društva STSI g. Nikola Mišetić.