Ukratko
StoryEditor

Sve o najboljim hrvatskim i svjetskim HR praksama saznajte na Mirakulovim HR programima

15. Veljača 2021.
Mirakul Edukacijski centar
Ljudski potencijali jedan su od ključnih resursa i izravni sudionik poslovnog razvoja i ekspanzije svake organizacije. Zbog toga je važno strateški pristupiti menadžmentu ljudskih potencijala i pružiti zaposlenicima priliku za razvoj. Kako to napraviti i pratiti zaposlenike na njihovom putu prema uspjehu saznajte na HR programima Mirakul Edukacijskog centra.

Organizacije privlače, zapošljavaju, motiviraju i razvijaju svoje ljudske potencijale kao temeljne pokretače sadašnjih i budućih uspjeha. Svaka tvrtka željna uspjeha treba kontinuirano ulagati u svoje zaposlenike i njihove vještine kako bi spremno i kvalitetno odgovorili na zahtjeve tržišta i dinamiku poslovanja. U tome leži kompetitvna prednost i stvaranje novih vrijednosti.

Upravo zato osmišljeni su HR programi Mirakul Edukacijskog centra kojima je cilj potaknuti sustavni pristup menadžmentu ljudskih potencijala te polaznike upoznati s vodećim hrvatskim i svjetskim HR praksama.

Kroz 10 modula HR Akademije polaznici će dobiti cjelovitu sliku upravljanja ljudskim potencijalima i imati priliku razmijeniti iskustva s vodećim stručnjacima u području HR-a.

Program počinje 16. travnja modulom Strateški menadžment ljudskih potencijala predavačice Matilde Ivaniš Knez, koji je kombinacija predavanja i obrade praktičnih primjera. Polaznici će imati priliku svladati i primijeniti osnovne funkcije za upravljanje ljudskim potencijalima te na taj način jasnije prezentirati kriterije za donošenje kvalitetnih strateških odluka.

Mihaela Smadilo, najbolja hrvatska HR menadžerica 2015. godine, na modulu Utjecaj organizacijskog dizajna na uspjeh HR-a uvodi polaznike u temeljne elemente organizacijskog dizajna, a zatim kroz pregled tradicionalnih i suvremenih organizacijskih normi dijeli s polaznicima najbolje prakse za odabir i primjenu nove arhitekture i razvoj organizacijskog dizajna.

Sve o planiranju potreba za novim zaposlenicima, određivanju idealnog profila kandidata, dobro pripremljenom oglasu za posao i drugim važnim stavkama polaznici će moći naučiti na modulu Učinkovito planiranje i regrutacija zaposlenika, koji će im pokazati kako privući i potaknuti kandidate na prijavu objavljenog slobodnog radnog mjesta.

Proces zapošljavanja i selekcija kandidata zasigurno je jedna od najvažnijih stavki u vođenju ljudskih potencijala. Predavači Iva Sušec i Marino Miloš na ovom će seminaru sveobuhvatno proći selekcijsko intervjuiranje, budućnost testova i selekcije, poveznice s organizacijskom kulturom i razvojem zaposlenika te mnoge druge teme važne za uspješan izbor i zapošljavanje kandidata.

Kako upravljati radnom učinkovitošću, koja je uloga zaposlenika, menadžera i poslodavca u upravljanju karijerom te što s low-performerima polaznicima će otkriti Hrvojka Kutle na modulu Upravljanje uspješnosti zaposlenika.

A kada se spoje dvije vrhunske predavačice kao što su Hrvojka Kutle i Matilda Ivaniš Knez, nastane interaktivni specijalistički seminar Uspješno upravljanje i zadržavanje talenta, kojem je glavni cilj pomoći organizacijama da budu uspješnije od svojih konkurenata na tržištu. Seminar je spoj definiranja osnovnih komponenata procesa upravljanja talentima i primjera iz prakse te aktivne rasprave samih sudionika seminara.

Bogatstvo je u različitosti, a praktične alate i smjernice za održivo i učinkovito upravljanje ključnim segmentima generacijskih razlika donosi Mirta Pađen Lee na modulu Ravnopravnost i upravljanje različitostima na radnom mjestu. Osim toga, modul se bavi diskusijom o razlozima postojanja međugeneracijskih razlika, o ulozi uvjerenja i sustava vrijednosti na timski rad te o preprekama u komunikaciji i funkcioniranju na radnom mjestu.

Za sve zainteresirane za HR analitiku i metriku, Anica Vrlec Bartolić polaznicima daje uvid u ulogu HR metrike i analitike u ispunjavanju očekivanja koje organizacije postavljaju pred odjele ljudskih potencijala. Naučite kako se HR metrika i analitika koriste u organizacijama i kako ju sami možete primijeniti u okvirima svoje uloge u ljudskim potencijalima.

U današnjem dinamičnom okruženju organizacije bi trebale uzeti u obzir strategije nagrađivanja koje im omogućavaju realizaciju organizacijskih ciljeva i povećavaju njezinu vrijednost. Nemamo svi jednake potrebe, a samim tim niti jednake motivatore. Doc.dr.sc. Jasminka Samardžija u sklopu modula Organizacijski sustavi motiviranja i nagrađivanja  približava vezu između motiviranja i nagrađivanja te prikazuje osnovne alate, modele i mjere nagrađivanja kako bi ih polaznici primijenili u svojoj dnevnoj praksi.

Zadnji modul HR Akademije pod nazivom Istaknite svoj brend i privucite najbolje ljude, pod predavačkom palicom Marije Felkel i Marina Mlinarića, govori o pozitivnom zaposleničkom iskustvu postojećih talenata koje treba učiniti prepoznatljivim, a brend poslodavca poželjnim ciljanim zaposlenicima koje želimo privući. Ovaj modul polaznicima približava važnost Employer Brandinga u kreiranju uspješnih organizacija te ih upoznaje s novim i inovativnim metodama privlačenja talenata i zadržavanja najboljih zaposlenika u organizaciji.

Prijave za HR Akademiju su u tijeku, a detaljni raspored edukacija i sadržaje modula možete pogledati na poveznici.

Novi HR edukacijski programi          

Osim HR Akademije, Mirakul Edukacijski centar razvio je još dva programa koja okupljaju vodeća imena HR industrije.

HR Training for Performance Excellence – ONLINE program namijenjen je svima koji rade u odjelima upravljanja ljudskim potencijalima ili ih zanimaju ljudski potencijali, a preferiraju online edukacije. Koncipiran je u pet modula koji traju od 18. ožujka do 16. travnja, a predavači su Ana Marija Malić, Petra Murgić, Marino Miloš, dr.sc. Veseljka Lovrić, Vladimir Dujić i Dijana Zver.

Napredni program iz ovog područja, HR Excellence Training, traje od 5. svibnja do 16. lipnja i održava se hibridno, s mogućnošću praćenja uživo u Zagrebu ili putem Zoom platforme. Namijenjen je svima koji žele saznati kako kreirati pozitivno iskustvo zaposlenika te ih držati motiviranima i angažiranima. Polaznici će iz prve ruke moći čuti savjete i iskustva vodećih HR stručnjakinja – Blagice Petrovac Šikić, Marije Felkel, Mihaele Smadilo i Gordane Frgačić.

17. travanj 2024 01:42