• Pratite nas na:
10. rujan 2019.

Televizijski biznis i novi glazbeni trendovi u fokusu 12. Weekend Media Festivala

Tomo Ricov, Irena Kregar Šegota, Nikola Vrdoljak i Martina Pintarić    foto Ratko Mavar

Više od 150 predavača i panelista, pet paralelnih dvorana i prvi Weekend Masterclass u Grand Park Hotelu Rovinj samo su dio onoga što očekuje posjetitelje dvanaestog izdanja Weekend Media Festivala, istaknuto je u utorak na konferenciji za novinare održanoj u zagrebačkom KIC-u, gdje je predstavljen i kompletan program festivala koji će se od 19. do 22. rujna održati u Rovinju.

– Svake godine pokušavamo podići razinu festivala pa smo ga tako proširili na još jedan dan, četvrtak. Očekujemo oko 5000 sudionika iz svih zemalja regije, što predstavlja povećanje između tri i pet posto u odnosu na prošlu godinu, kazao je izvršni direktor festivala Boris Kovaček.

Festival otvara legendarni čelnik Tag Heuera i Hublota Jean-Claude Biver koji će u četvrtak održati Weekend Masterclass predavanje u najprestižnijem hrvatskom hotelu Grand Park Hotelu Rovinj, gdje će okupljenima otkriti tajne vođenja luksuznih brendova.

Što se panela tiče, najviše pozornosti privukao je ‘Tko to tamo peva? – Novi val glazbenih trendova u regiji’ u sklopu kojeg će Severina, Tonći Huljić, Stefan Đurić Rasta i Relja Milanković Reksona raspravljati o popularnosti novih žanrova i utjecaju digitalnih platformi na trendove u glazbi.

Panel diskusija ‘Svi predsjednikovi ljudi’ okupit će vodeće novinare i PR-ovce koji će govoriti o tome kako komuniciraju naši političari, a prije početka panela bit će proglašen i najbolji PR-ovac prema izboru novinara koji prate rad Vlade i institucija. Politički komunikacijski promašaji tema su panela ‘Seks, laži i nekretnine’, dok će urednici nekih od najvećih regionalnih medija pokušati otkriti zbog čega pada povjerenje u medije i koje će to posljedice imati na društvo.

Na Weekendu će biti govora i o aktualnim temama kao što je iseljavanje pa će na panelu ‘Kako zadržati najbolje kada svi žele otići?’ govoriti vodeći hrvatski stručnjaci, a bit će prezentirano i istraživanje o najboljim praksama hrvatskih kompanija koje se uspješno odupiru nedostatku radne snage. Riječ je o istraživanju koje je ekskluzivno za festival provela agencija Hendal.

– Weekend i ove godine okuplja najrelevantnije stručnjake iz regije koji će raspravljati o događajima koji su obilježili godinu iza nas i trendove koje očekujemo u nadolazećem razdoblju. Dominiraju teme iz TV businessa, proizvodnje sadržaja, novinarstva te aktualne poslovne teme s kojima se susreću komunikacijski i business profesionalci u svim zemljama regije. Također, tu je i niz inozemnih stručnjaka koji će podijeliti znanja i prakse najrazvijenijih zemalja Europe i Amerike, najavio je direktor programa Nikola Vrdoljak.

Osim spomenutih, među brojnim govornicima vrijedi izdvojiti Saru Fischer iz Axiosa koja će otkriti zbog čega američki predsjednik Donald Trump počinje dan tvitom u kojem proziva njezinu medijsku kuću i kako je uspjela da njezin newsletter postane svakodnevno štivo medijskih profesionalaca diljem svijeta. Sarah Marshall iz Voguea će objasniti kako se taj slavni magazin uspio transformirati, a u Rovinj stiže i Rena Effendi, nagrađivana fotografkinja National Geographica. Globalne marketinške lidere predvode Jorg Riommi iz Publicis Grupe i AJ Coyne iz BBDO Australija.

Posebnom panel diskusijom i party programom predstavlja se i Rijeka kao prvi hrvatski grad koji će ponijeti titulu Europske prijestolnice kulture. Irena Kregar Šegota, direktorica sektora razvoja u projektu Rijeka 2020, kazala je kako će u Rovinju organizirati panel o odnosu medija, javnog prostora i kulture te najavila spektakl kojim će 1. veljače Rijeka i službeno postati Europska prijestolnica kulture.

Za kraj spomenimo i da su za glazbeni program festivala ove godine zaduženi Let 3, Diskobajagi, Električni orgazam te brojni DJ-evi.