Ukratko
StoryEditor

Time Slot Management - sada je korištenje rampi u skladištu optimizirano uz smanjeno vrijeme čekanja

23. Studeni 2019.
cargo partner time slot management
 

Od 2000. godine cargo-partner konstantno unaprjeđuje SPOT, platformu za upravljanje lancem opskrbe koristeći neprestano rastući spektar jednostavnih rješenja za klijente i partnere duž cijelog lanca opskrbe. SPOT Parcel modul je pokrenut prošle godine, a odnedavno imaju novi modul - Time Slot Management. Ovaj najnoviji dodatak upravlja SLOT-om tj. vremenskim rokovima podržavajući termine utovara/istovara na skladištima za prijevoznike i operatore.

Jednostavnost rezervacije SLOT-a za prijevoznike

Sada kamionski prijevoznici mogu samostalno rezervirati svoje utovarno-istovarno vrijeme ili preporukom skladišta mogu odabrati željeni termin. Ukoliko prijevozniku odgovara, skladište može uvijek dodijeliti određeno vremensko razdoblje. Raspoloživa vremena utovara izračunavaju se i određuju na temelju stvarnog opterećenja vozila. Dodijeljena naplatna rampa ovisi i o opterećenju - na primjer, predimenzionirana roba može se istovariti samo na određenim utovarnim dokovima.

Bolji pregled za osoblje skladišta

Osoblje skladišta na odgovarajućoj rampi dobiva prognozu očekivanih dnevnih količina zajedno s redovitim ažuriranjima napretka nakon što se potvrdi aktivnost istovara, poput "50% učinjeno za danas!" Ili "75% dovršeno!" Kad je kompletirano, osoblje može procijeniti za svaki kamion kako bi se nadzirali čimbenici poput čistoće ili stanja vozila, odnosno stanja ili sigurnosti tereta. Korisnici modula Time Slot Management-a mogu pregledati sve aktivnosti izravno u SPOT-u za potrebe kontrole ili putem e-pošte.

Poboljšana upotreba resursa za operatere skladišta

Zahvaljujući preciznim informacijama o vremenskim razmacima za dostavu i isporuku, poboljšano je korištenje rampi, čime je povećana učinkovitost rada u skladišta. Popunjenost utovarnih rampi moguće je optimizirati blokiranjem određenih rampi ili označavanjem za određene aktivnosti, poput "samo preuzimanje / dostava", "isporuke u kratkom roku" itd.

Poboljšana kvaliteta procesa za kupce

Zahvaljujući objektivnom i transparentnom izvještavanju koje omogućuje SPOT Time Slot Management, vrijeme čekanja i povezani troškovi su smanjeni. Za klijente i partnere, ova optimizacija procesa rezultira bržom obradom i isporukom narudžbi, što ujedno omogućuje efikasnije planiranje i višu razinu usluge krajnjim potrošačima.

O SPOT-u

SPOT je pokrenut 2000. godine i od tada je primio brojne dodatke i poboljšanja. Pristupan iz bilo kojeg web preglednika ili kao mobilna aplikacija, SPOT je započeo kao jednostavan alat za praćenje i od tada je prerastao u sveobuhvatan sustav upravljanja transportom, sa modulima u rasponu od narudžbe i upravljanja transportom do skladištenja, izvještavanja. Modul upravljanja vremenskim SLOT-om, kao najnoviji dodatak, lansiran je u rujnu 2019. 

19. travanj 2024 13:18