Klub obiteljskih tvrtki
StoryEditor

Tjedan obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja

23. Listopad 2019.
foto Ratko Mavar

U Hrvatskoj se od 4. do 8. studenog obilježava Tjedan obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja. Cilj Tjedna je informirati poduzetnike o ključnim aspektima prijenosa poslovanja te izazovima održivosti obiteljskih poduzeća kroz generacije.

Tijekom navedenog Tjedna u nekoliko gradova u Hrvatskoj održavaju se besplatne radionice, predavanja i savjetovanja na temu prijenosa poslovanja. Tjedan obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja organizira se u Hrvatskoj po prvi put, a inspiriran je Tjednom prijenosa poslovanja (Business Transfer Week), koji se uspješno organizira u Belgiji od 2011. godine i predstavlja dobru praksu EU u jačanju svijesti poduzetnika o prijenosu poslovanja.  

U sklopu Tjedna, u srijedu, 6. studenog 2019. u Zagrebu se održava konferencija Forum obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja. Povodom ove manifestacije, CEPOR i HUP, kao glavni organizatori, obratili su se poduzetnicima prigodnim pismom, koje možete pročitati u nastavku…

Poštovani poduzetnici,

svjesni smo toga da su vaša poduzeća za vas iznimno važna i vrijedna. Svakodnevno, činite sve što je u vašoj moći da osigurate kontinuitet vašeg poslovanja. Osim uspješnog suočavanja sa svakodnevnim izazovima, jednako je važno planirati budućnost poduzeća kako bi se – kada za to dođe vrijeme – ono prenijelo na odgovarajućeg novog vlasnika. Iskustva poduzetnika iz razvijenih zemalja upozoravaju da se radi o nimalo lakoj odluci i procesu u kojem čak trećina poduzeća odlazi u likvidaciju.

Uspješan prijenos poslovanja u obiteljskim i drugim poduzećima izuzetno je važan za naše gospodarstvo, stoga vam želimo pružiti potrebne informacije i podržati vas u tom procesu.

Prijenos poslovanja uključuje mnogo aspekata. Ljudski, pravni, porezni i financijski faktori igraju značajnu ulogu, a pravovremene i točne informacije od presudne su važnosti. CEPOR i HUP organizirali su Tjedan obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja, od 4. do 8. studenog 2019. tijekom kojeg se u sedam hrvatskih gradova održavaju besplatne radionice i savjetovanja za poduzetnike na temu prijenosa poslovanja. Iskoristite priliku i poslušajte iskustva i savjete poduzetnika koji su već prošli prijenos poslovanja i upoznajte savjetnike iz različitih područja koji mogu pružiti podršku u tom procesu.

Informacije o planiranim aktivnostima Tjedna, uključujući konferenciju Forum obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja u Zagrebu, 6. studenog 2019. možete pronaći na web stranici

Želimo vam puno uspjeha u budućnosti vaše tvrtke!

19. travanj 2024 03:17