Ukratko
StoryEditor

Uskoro počinje YouthSpeak Forum konferencija

25. Svibanj 2021.

Youth Speak Forum je konferencija organizirana od strane najveće svjetske organizacije mladih AIESEC s ciljem okupljanja mladih ljudi te njihovog sudjelovanja na brojnim edukacijama i radionicama s područja UN-ovih globalnih ciljeva održivog razvoja. Ove godine, u kontekstu sve intenzivnijeg tehnološkog razvoja i zamaha četvrte industrijske revolucije, naglasak je na devetom cilju održivog razvoja; Industrija, inovacije i infrastruktura. Ideja je putem koncepta ‘Inspire, Engage, Act’ mladima pružiti priliku stjecanja praktičnih znanja i ohrabriti ih u aktivnom ostvarivanju ciljeva održivog razvoja.

Kroz 2 panela, mladima će stručnjaci iz polja umjetne inteligencije približiti teme poduzetništva, inovacija, razvoja i mogućnosti umjetne inteligencije te njezinu implementaciju u poslovnom svijetu.

Ako te zanima umjetna inteligencija i želiš čuti što stručnjaci kažu o tome priključi nam se 01. lipnja u 10:00 putem Facebook live-a kojeg možete naći na službenoj stranici AIESEC Croatia. Vidimo se!

PANELISTI:

Prvi panel

Ivana Balažević doktorandica je Umjetne Inteligencije na University of Edinburgh. Prije doktorata, završila je preddiplomski studij Računarstva na FER-u i diplomske studije Računarstva na Technische Universität Berlin i Podatkovne Znanosti na University of Edinburgh. Stručne prakse odradila je protekle godine u Samsungovim i Facebookovim odjelima za umjetnu inteligenciju.

Nina Šesto direktorica je digitalnog zdravstva u Klinici za kardiovaskularnu medicinu Magdalena s više od 15 godina iskustva u zdravstvu. Doktorirala je molekularnu biologiju na Institutu Pasteur u Parizu gdje joj je dodijeljena i nagrada Jacques Monod za istraživanje u medicini. U suradnji s tehnološkom tvrtkom Mindsmiths, Nina vodi razvoj i implementaciju umjetne inteligencije u klinici Magdalena.

Mislav Malenica je AI inženjer, poduzetnik i stručnjak je u području umjetne inteligencije, strojnog učenja, teorije igara i modeliranja ljudskog ponašanja. Mislav je predsjednik Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju (CroAI) i direktor tvrtke Mindsmiths. U svojih 16 godina iskustva u polju umjetne inteligencije prvo je radio kao znanstveni novak na Institutu Ruđer Bošković, a kasnije u startupima koji razvijaju umjetnu inteligenciju.

Marin Bek diplomirao je industrijsku automatizaciju na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Karijeru je započeo kao inženjer u tvrtkama Bosch i AVL, nakon čega je osnovao svoju prvu tvrtku u Americi na području podvodne robotike.  U međuvremenu se vratio u Hrvatsku gdje je prije 6 godina osnovao tvrtku Kraken d.o.o., specijaliziranu za distribuirane IT sustave, obradu podataka i strojno učenje. Danas je suosnivač tvrtke Ascalia kojoj je misija smanjenje potrošnje energije i optimizacija utroška energije u gradovima i industriji. Ekspertiza su mu IoT sustavi, arhitektura velikih sustava za obradu podataka u realnom vremenu i integracija algoritama strojnog učenja u svakodnevne procese.

Drugi panel

Gordan Kreković direktor je poduzeća Visage Technologies specijaliziranog u području računalnog vida koje razvija tehnologiju za praćenje, analizu i prepoznavanje lica te sudjeluje u razvoju sustava računalnog vida za automobilsku industriju.

Ivana Mandušić Hrupački diplomirana je ekonomistica s više od 15 godina iskustva u telekom industriji, u područjima razvoja proizvoda u marketingu, razvoja korisničkih kanala podrške s naglaskom na digitalno korisničko iskustvo, te u području poslovne i digitalne transformacije, agilnog načina rada i strategije.

Josip Kelava voditelj je digitalne transformacije i digitalizacije  Tokić d.o.o. Po struci informatičar sa dugogodišnjim, internacionalnim radnim iskustvom. Preko 8 godina iskustva u raznim industrijama kao što su telekomunikacije, marketing i cloud usluge. Trenutno mu je u fokusu automatizacija poslovnih procesa, digitalni produkti te primjena umjetne inteligencije u svakodnevnom poslovanju.

Hajdi Ćenan bila je izvršna direktorica marketinga i Direktorica turističkog izdavaštva u Europapress holdingu (danas Hanza Media) i izvršna direktorica DRAP-a, najnagrađivanije digitalne marketinške/tehnološke/inovacijske agencije u Hrvatskoj.

Trenutno je suosnivačica i CEO svojeg najnovijeg pothvata, AI startupa airt koji omogućava bankama da jednostavno i brzo primijene i koriste moć umjetne inteligencije na svojim podacima. Također je i jedna od suosnivačica udruge PWN Zagreb koja promiče jednakost i rodnu ravnotežu u leadershipu, kao i potpredsjednica Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju, a prema časopisu Lider, jedna je od 100 najvažnijih hrvatskih STEM poduzetnika.

Svi sudionici konferencije dobiti će kod s 15% popusta kojeg mogu iskoristiti za AIESEC stručne i volonterske prakse.

Link za Facebook događaj

19. travanj 2024 21:06