Ukratko
StoryEditor

Vi ste u centru svega što radi Synlab

02. Listopad 2021.
Synlabovi stručnjaci u cijelome svijetu obrađuju i analiziraju uzorke da bi vam pružili pouzdanu osnovu za donošenje najbolje moguće odluke o daljnjem liječenju i terapiji

Svakoga dana Synlabovi stručnjaci u cijelome svijetu obrađuju i analiziraju uzorke da bi vam pružili pouzdanu osnovu za donošenje najbolje moguće odluke o daljnjem liječenju i terapiji. Vi ste u centru svega što rade. Budući da važnost zdravstvene zaštite kontinuirano raste, vjeruju da je personalizirana dijagnostika jedini način da se omogući medicinska izvrsnost koja pruža veliku dodanu vrijednost i u konačnici pridonosi vašem zdravlju.

Okruženi smo informacijama o zdravom životu, vježbanju i zdravoj hrani, a s druge strane živimo brzo, sjedimo previše, krećemo se premalo i nemamo vremena razmišljati o svojem zdravlju. Na žalost, nitko nas ne podsjeća na važnost redovitih liječničkih kontrola. Ono što nas asocira na odlazak na redovite pretrage ovih dana su redovi ispred ambulanti, dugotrajna čekanja termina, a vrijeme je dragocjeno. Odlazak kod liječnika u posljednje dvije godine kompliciraniji je nego ikada.

Preventivni paketi

Da bi vas potaknuli da razmislite o zdravlju, za vas su kreirali preventivne pakete. Tako paket metabolizam sadrži 11 laboratorijskih pretraga i uključuje kompletnu krvnu sliku, kontrolu glukoze, triglicerida, kolesterola i jetrene enzime. VIP paket za žene i muškarce uključuje 35 laboratorijskih pretraga i daje vam vrijedne pokazatelje za skoro cijeli organizam.

Jeste li znali da možete prepoznati svoj rizik za budući kardiovaskularni događaj? Visoko osjetljivi Troponin I je kardio specifični biomarker u krvi koji pomaže u otkrivanju rizika za razvoj kardiovaskularnog incidenta kod asimptomatske populacije. U usporedbi s dosadašnjim testovima za procjenu rizika, visokoosjetljivi test Troponin I pruža veću točnost u prepoznavanju osoba niskog rizika te na taj način onemogućuje nepotrebno dodatno testiranje i pretrage. Test se upotrebljava za procjenu rizika za potencijalne buduće kardiovaskularne incidente uključujući srčani infarkt, zatajenje srca ili smrt klasificirajući rizike u nizak, umjeren i visok rizik od razvoja spomenutih stanja kod osoba koje trenutačno nemaju teškoća.

Genski testovi koje možete obaviti u Synlabu razvijani su unutar Synlabove mreže i provode se u Europi. Specifičnost i osjetljivost je viša od 99%, rezultati se lako interpretiraju i unutar nekoliko radnih dana stižu na vaš e-mail.

NeoBona, za razliku od ostalih prenatalnih testova, mjeri fetalnu frakciju u uzorku radi veće točnosti rezultata. NeoBona ima veću specifičnost, s lažno pozitivnom stopom manjom od 0,1%. Upravo zbog toga izbjegava se velik broj nepotrebnih invazivnih pretraga.

BRCA+16 genes je test koji otkriva sklonost za dobivanje karcinoma dojki kod žena i muškaraca, endometrija i jajnika, kao i za otkrivanje mutacija povezanih uz karcinom prostate. Analiziraju se BRCA 1, BRCA 2 i šesnaest drugih gena povezanih s nasljednim karcinomima dojke, jajnika, endometrija i prostate.

Novi genski testovi

Synlab ima u pripremi nove genske testove kojima ćete dobiti informacije o utjecaju hrane na vaš organizam i još mnogo drugih zanimljivih informacija.

Redovito pratite društvene i mrežne stranice Poliklinike Synlab Hrvatska za sve novosti. Do kraja godine organizirat će nekoliko natječaja, možda baš vi osvojite besplatno testiranje.

SARS-CoV-2 PCR, brzi antigen test i serološko testiranje dostupni su u Synlabovim laboratorijima.

Za sva vaša pitanja i nedoumice, pošaljite e-mail na HR.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili nazovite 01/6231-628. 

21. travanj 2024 13:00