Ukratko
StoryEditor

Vienna Insurance Group (VIG) bilježi snažne rezultate u prvoj polovici 2021.

25. Kolovoz 2021.
Wien, Wiener Städtische Versicherung, Ringturmfoto Robert Newald
U prvoj polovici 2021. matična kuća Wiener osiguranja VIG d.d. u Hrvatskoj, Vienna Insurance Group, bilježi snažan pomak u odnosu na isto razdoblje u 2020.

VIG Grupa ostvarila je 5.77 milijardi eura premije, što predstavlja rast od 3.5 posto u odnosu na prethodnu godinu. Sve ključne brojke pokazuju značajna poboljšanja u odnosu na isto razdoblje u 2020., što potvrđuje stabilnost grupacije unatoč kontinuiranom utjecaju pandemije COVID-19. Najveći pokretač rasta bili su segmenti osiguranja imovine i osiguranja od nezgode, a rast je zabilježen i u dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju te motornim vozilima. Višekratna premija životnih osiguranja zabilježila je rast od 1.9 posto, dok je jednokratna premija pala za 6.7 posto.

Konsolidirana dobit Grupe prije oporezivanja iznosi 251.4 milijuna eura, što je čak 25 posto iznad vrijednosti u prethodnoj godini. Kombinirana kvota Grupe iznosi 95.2 posto, što je 0.3 posto manje u odnosu na 2020., dok je omjer solventnosti dosegao izvrsnih 267 posto.

- Poslovni razvoj VIG Grupe nastavlja se na razini prije pandemije koronavirusa. Značajan porast premije i dobiti postignut je u okruženju koje ostaje izazovno, obzirom da je i tokom prve polovice godine pandemija uvelike utjecala na svakodnevni život. Naš poslovni model koji svim tvrtkama Grupe daje poduzetničku slobodu potrebnu za prilagođavanje proizvoda i rješenja u skladu s lokalnim potrebama, pokazao se pozitivnim čimbenikom našeg stabilnog razvoja - izjavila je Elisabeth Stadler, predsjednica Uprave Vienna Insurance Group.

19. travanj 2024 16:45