Ukratko
StoryEditor

Vodeći lanac na Jadranu odnedavno osvaja i zagrebačke kupce

09. Rujan 2021.
Priča o poslovnom uspjehu koja se nedvojbeno izdvaja u kontekstu domaćega gospodarstva priča je o Studencu – vodećem lancu na Jadranu koji posljednjih nekoliko godina kontinuirano raste, razvija i širi svoje poslovanje

Kontinentalcima poznat kao trgovina kojoj se iznova vraćaju tijekom ljetnih odmora, a stanovnicima jadranske obale kao market iz susjedstva s kojim su odrastali, uspješno posluje već tri desetljeća i od 2018. do danas broj poslovnica povećao je za više od šezdeset posto. Zahvaljujući unapređenju poslovanja i dojmljivoj ekspanziji Studenac market posljednjih godina redovito osigurava svoje mjesto na popisima najuspješnijih domaćih kompanija.

Kompanijske vrijednosti kao temelj uspjeha

Studenac, tvrtka osnovana u Omišu, posluje od 1991. Iako su turbulentne 90-e mnogim poduzećima donijele izazove, a nemalom broju njih i krah, današnji lider Jadrana uspješno se prilagodio tržišnim izazovima i postupno gradio svoju poslovnu priču. Ipak, zamjetan je napredak vidljiv unatrag tri godine, otkad je u vlasništvu poljskog investicijskog fonda Enterprise Investors. Tajna je uspjeha velikim dijelom, ističu u kompaniji, prepoznavanje važnosti razvijanja organizacijskih vrijednosti. Orijentirani na kupce, vođeni rezultatima, profesionalni i uvijek spremni na suradnju – vrijednosti su kojima u Studencu znatno pripisuju svoje poslovne uspjehe te im one služe kao kompas kako u odnosu prema kupcima tako i djelatnicima te u uvođenju novih usluga i pogodnosti.

Velike mogućnosti trgovine malog formata

Nakon što je preuzimanjem Istarskih supermarketa, zadarskog Sonika i biogradskog lanca Bure Trgovina d.o.o. utvrdio svoju poziciju jadranskog prvaka, važan poslovni iskorak Studenac je napravio u svibnju ove godine otvorenjem svojih prvih prodavaonica u Zagrebu. Upravo zagrebačke trgovine tog lanca utjelovljuju posljednje svjetske trendove u FMCG-u i novim kupcima nude mnogo mogućnosti prilagođenih životu u dinamičnoj urbanoj sredini: od online narudžbe namirnica s pomoću aplikacija Wolt i Glovo do širokog izbora ponuđenih gotovih i polugotovih jela te toplih napitaka u prodavaonici. Iako je prvi Studenčev ​market ​u Zagreb stigao u svibnju, dosad je otvoreno pet prodavaonica, a do kraja godine najavljena su i otvorenja novih.

Budućnost jednog od vodećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj

Studenac danas zapošljava više od 3500 ljudi i ima više od 660 prodavaonica. Tvrtkin je plan nastaviti zacrtanom putanjom ekspanzije, a ususret dolascima na nova tržišta planira i dalje osluškivati te se maksimalno prilagođavati potrebama kupaca uvodeći nove usluge i pogodnosti. Zahvaljujući kvalitetnom i predanom radu, bogatom asortimanu i ponudi usluga te brizi o kupcima i zaposlenicima Studenac je ove godine nagrađen dvama međunarodnim priznanjima: zlatnom medaljom 'Customer's Friend' i certifikatom 'Posvećeni izvrsnosti'. Ugledno međunarodno priznanje 'Customer's Friend' dodjeljuje organizacija ICERTIAS (International Certification Association) i potvrda je za izniman trud i uspjeh kompanije u izgradnji odnosa s kupcima. 

19. travanj 2024 15:12