Ukratko
StoryEditor

Wiener osiguranju VIG prva nagrada za strategiju raznolikosti

28. Siječanj 2020.
Diversity Challenge
Raznolikost pri zapošljavanju i strukturi jedna je od ključnih vrijednosti kompanije Wiener osiguranja

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group osvojilo je prvo mjesto za najbolju Strategiju raznolikosti 2019./2020. (Diversity Award) na nivou VIG grupe u jakoj konkurenciji 25 zemalja srednje i istočne Europe, članica grupe. Naime, raznolikost pri zapošljavanju i strukturi zaposlenika igra veliku ulogu u uspjehu Wiener osiguranja i jedna je od ključnih vrijednosti kompanije.

Tim je povodom predsjednica Uprave Jasminka Horvat Martinović izjavila - 'Raznolikost i jednakost spolova, pogotovo kad je riječ o vodećim pozicijama, najviše je doprinijelo našoj nagradi za najbolju Strategiju različitosti na nivou VIG grupe. Poslovna strategija naše kompanije posvećena je upravo promicanju raznolikosti kao temeljne vrijednost što uključuje poštovanje, otvoren pristup i jednaku priliku za sve.'

Od ukupno oko 650 zaposlenika u Wiener osiguranju, čak 66 posto čine žene, dok je na vodećim pozicijama njih 53 posto, što dovoljno govori o raznolikosti i ravnopravnosti budući da je glavni kriterij kod zapošljavanja razina znanja, vještina i stručnosti.

Nagradu su Ivani Kovačić, direktorici ljudskih resursa Wiener osiguranja, dodijelili Harald Riener, član Uprave VIG groupe i Angela Fleischlig-Tangl iz odjela ljudskih resursa VIG grupe. Tim je povodom kazala: „Jako smo ponosni što je upravo naša kompanija osvojila ovu vrijednu nagradu među svim ostalim zemljama u kojima Wiener osiguranje posluje. I dalje ćemo nastaviti u tom smjeru, ne zbog nagrada, nego zbog toga što zaista želimo da naša kompanija bude izbor broj jedan za sve one koji dijele naše vrijednosti.“

Rezultati Deloitte istraživanja provedenog 2018. godine, pokazuju kako je u Hrvatskoj statistika o jednakosti između žena i muškaraca u poslovnom svijetu pomalo poražavajuća. Tako je u hrvatskim državnim tvrtkama zaposleno samo 5,3 posto žena na vodećim pozicijama, odnosno 19 posto u privatnim tvrtkama u Hrvatskoj.

Unatoč takvim statističkim podacima, kada uspoređujemo rad muškaraca i žena na vodećim pozicijama, Deloitte je na temelju istraživanja ustanovio kako postoji 35 posto veći povrat kapitala u tvrtkama u kojima postoji jednakost spolova. Statistika pokazuje kako upravo u takvim okruženjima tvrtke bolje posluju i broje čak 6 posto veću neto dobit.

Također, njegujući naše vrijednosti - stručnost, pozitivan stav, ostvarivanje ciljeva i otvorenost prema promjenama, Wiener i našu regionalnu raznolikost razumije i koristi za razmjenjivanje različitih pristupa radu i metodama koje pridonose istom cilju kroz suradnju i usavršavanje.

Wiener osiguranje VIG pokazatelj je kako takva praksa i jednakost uistinu djeluju i vode do izvrsnih rezultata

20. travanj 2024 05:01