Ukratko
StoryEditor

Za mjesec dana počinje nova skijaška sezona u Obertauernu

14. Listopad 2019.
Schneeschussel Obertauern

Tradicionalnom konferencijom za novinare u Zagrebu je najavljena nova skijaška sezona u Obertauernu, jednom od najpoznatijih skijaških centara u Austriji, inače omiljenom skijalištu i hrvatskih skijaša. Sezona službeno započinje 20. studenog, kada se na svečanom otvorenju skupe brojni poznati austrijski i njemački sportaši, glumci i druge osobe iz javnog života, i traje sve do početka svibnja.

Mario Siedler, direktor turističkog ureda Obertauerna, na konferenciji je posebno naglasio da se zadnje subote u studenom održava i među mladima omiljeni koncert na otvorenome, na kojemu ovoga puta nastupa poznati njemački reper CRO.

Obertauern je inače malo mjestašce 90 kilometara južno od Salzburga, smješteno na nadmorskoj visini od 1.740 metara, a okružuju ga planine koje se penju do gotovo 2.500 metara. Mjesto je poznato po tome što ima stanovnika gotovo koliko i hotela, ili točnije oko 150 hotela, pansiona, prenoćišta i apartmana u svim cjenovnim kategorijama, kao i šest hostela za mlade.

Oko mjesta je raspoređeno 26 žičara i vučnica koje čine jedinstvenu skijašku arenu (oko 100 kilometara skijaških staza različite težine), pa na skijama možete napraviti puni krug i vratiti se na polazište. Zanimljivo je i da se praktički do svakog hotela može doskijati, odnosno iz njega direktno spustiti na skijašku stazu.

16. travanj 2024 18:35