Ukratko
StoryEditor

Zaposlenici Addiko banke pomažu humanitarnim udrugama u četiri hrvatska grada

10. Studeni 2021.
Veliko srce malom srcu_2
U okviru internog nagradnog natjecanja „Addiko traži zvijezde“ ova je netipična banka nagradila trud i timski duh svojih zaposlenika u poslovnicama te pomogla lokalnoj zajednici. Vrijednost nagradnog natjecanja iznosila je 120.000 kuna, a zahvaljujući dobrim rezultatima najboljom je proglašena poslovnica Dubrava iz Zagreba koja je polovinu osvojenog iznosa donirala udruzi „Veliko srce malom srcu“

Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko banke, uručio je simbolični ček u iznosu od 37.500 kuna dr. Draženu Belini, dječjem kardiokirurgu i predstavniku udruge 'Veliko srce malom srcu'. Iznos će biti utrošen u svrhu održavanja stana za roditelje djece s bolestima srca i za nabavku prijenosnog tlakomjera i perfuzore za dječji odjel kardiologije KBC-a Rebro.

Interno natjecanje 'Addiko traži zvijezde' pokrenuto je kako bi se u izazovnim vremenima dodatno potaknuo timski duh, izvrsnost i osjetljivost prema zajednici, što su oduvijek bile temeljne vrijednosti Addiko banke. Jedini uvjet natjecanja bio je da polovinu osvojenog iznosa timovi pobjedničkih poslovnica iskoriste u svrhu vlastite edukacije po izboru, a drugu polovinu doniraju odabranoj udruzi u lokalnoj zajednici. Najbolja poslovnica na razini Hrvatske tako je osvojila iznos od 75.000 kuna, dok su tri najbolje poslovnice u svojim regijama osvojile po 15.000 kuna.

Uz pobjedničku poslovnicu Dubrava, odlične rezultate u svojim regijama ostvarile su poslovnica Šibenik u regiji Dalmacija, poslovnica Rijeka u regiji Istra i Kvarner te poslovnica Slavonski Brod u regiji Slavonija i odlučile su donirati sljedeće udruge: 'Izvor ljubavi', 'Atletico team' te 'Plavi cvijet' i 'Sunce', s ukupnim iznosom od 22.500 kuna.

- Zaposlenici Addiko banke zaista su po mnogočemu netipični. Još jednom su me pozitivno iznenadili pokazavši veliki interes i ambiciju za sudjelovanjem u ovom humanitarnom natjecanju u kojem su mogli osvojiti nagradu za sebe, svoj tim i svoju lokalnu zajednicu. Osim što su pokazali želju da pomognu najranjivijim članovima društva, pokazali su da su timski igrači i da uvijek drže leđa svojim kolegama bez obzira na izazove koji se pred njima nađu - rekao je predsjednik Uprave Addiko banke Mario Žižek.

Zahvaljujući zadovoljnim klijentima, Addiko banka se proteklih pet godina pozicionirala kao banka-specijalist za potrošače i male i srednje poduzetnike, te kao digitalni predvodnik na hrvatskom bankarskom tržištu. Svoju odgovornost prema zajednici shvaća vrlo ozbiljno podržavajući dobrotvorne projekte kroz volontiranje i doniranje. Tako je od početka pandemije donirala KBC-u Osijek i KB-u Dubrava, pomogla stanovnicima petrinjskog kraja nakon razornog potresa putem donacija UNICEF-u, Kino klubu Sisak i Glazbenoj školi Fran Lhotka Sisak te nastavila podržavati glazbene i filmske događaje koji su, unatoč nepredvidivim okolnostima, mogli biti održani.

18. travanj 2024 02:57