Lider trend
StoryEditor

007 dizajnerskih predmeta za svaki dom

19. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Kvalitetni dizajnerski predmeti osvježit će svaki dom i dati mu dašak osobnosti, no među mnoštvom proizvoda nije uvijek lako izabrati one prave.

Donosimo stoga 7 zanimljivih predmeta koje smo odabrali za vas, a možete ih pogledati i u zasebnoj fotogaleriji.

001

Vrtni set Arc en Ciel dio je kolekcije posvećene uživanju u životu, posebice u vanjskim prostorima, gradskim vrtovima i na balkonima. dizajn potpisuje emu research Centre, a u Hrvatskoj ih prodaje trgovina dizajnerskog namještaja Ro Collection. Set s dva stolca i stolićem (70x50 cm) stoji 1820 kuna.

002

Nacho Carbonell španjolski je dizajner i osvajač brojnih dizajnerskih nagrada, a njegova Booo Bulb, napravljena za Booo Company, svjetiljka je koju možete gnječiti i oblikovati, a ako vam i padne - neće se razbiti. Carbonell je naime koristio kombinaciju gume i najsuvremenije led tehnologije. Prodaje se u modus dizajn shopu za 993 kune.

003

Iz Ralph Lauren kolekcije namještaja i kućnog pribora izdvajamo suvremene vaze kojima kao inspiracija služe motivi s tradicionalnog kineskog porculana. No, suvremenost na njima prepoznaje se po trendovskim bojama koje lako pronalaze mjesto u svakome domu. Prodaje ih Et Cetera za 7459,38 kuna po komadu.

004

Sporo, višesatno kuhanje posljednjih je godina nesumnjiv gastro trend za koji vam može poslužiti ‘Slowcooker’ Royal VKB za koji je dizajnerica Margriet Foolen dobila Red Dot design nagradu. Promjera je 20 cm, zapremine 3,5 l, izrađen od keramike, teflona i silikona, a za 498 kuna možete ga pronaći u modus dizajn shopu.

005

Chapeau su otkvačene vodootporne posude u obliku šešira, u koje možete posaditi biljku ili ih koristiti kao vazu. Veći Chapeau napunjen ledom ili hladnom vodom možete koristiti i kao hladilo za boce. Izrađen je od cementa, potpisuje ga dizajner Marcantonio Raimondi Malerba, a prodaje se u Dizajnholiku za 445 kn (dimenzija 30x25 cm).

006

Paper Vase, fleksibilni omotač za boce ili vaze, dizajnirao je nizozemac Pepe Heykoop. Privlači neobičnim izgledom i mogućnošću transformacije, a njegovom kupnjom pomažete zapošljavanju i financiranju siromašnih žena iz Mumbaija, koje ih izrađuju od presvučenog papira. Prodaje se u Dizajnholiku za 150 kuna.

007Rudolfo Dordoni, koji je za čuveni talijanski brend Minotti dizajnirao seriju sofa Hamilton Island, na novu je razinu digao uživanje u dnevnom boravku. Sofa je dužine 194 cm, te dubine 104/140/173 cm. Dostupna je u Et Ceteri po cijeni od 51.000 kn.

25. travanj 2024 10:12